Bir haftada 150 lira ucuzlamıştı: Et fiyatlarındaki indirimin nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda kırmızı et fiyatlarına yönelik eleştirel açıklamalarının ardından ithalata hız veren Et ve Süt Kurumu, Brezilya ve Uruguay’ın yanı sıra Fransa’dan da tonlarca kiloluk alım gerçekleştirdi. Son günlerde marketlerde satışa sunulan etlerin fiyatlarında düşüş görülürken, satışa sunulan ürünlerin ambalajında ‘Üretim yeri Fransa’ ibaresi yer aldı.

Türkiye’de görülen yüksek enflasyon, en sert yüzünü gıda sektöründe gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yalnızca kasım ayında gıda fiyatlarının yüzde 5’in üzerinde arttığını belirtirken, kırmızı et fiyatları geçtiğimiz haftalarda en uygun zincir marketlerde dahi 500 liranın üzerine çıkmıştı.

Vatandaşların et almasının zorlaşması, Brezilya’da katıldığı bir etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamalarına yansırken, Erdoğan konuya ilişkin 20 Kasım’da “Vatandaş kırmızı ete beklediği fiyatlarla ulaşabilsin diye gerekirse süratle Uruguay’dan, Brezilya’dan büyükbaş hayvan ithalini yapalım talimatı verdim.” ifadelerini kullanmıştı.

MARKETLERDE UCUZLAYAN ETLERİN NEDENİ FRANSA’DAN YAPILAN ALIM ÇIKTI 

Bu gelişmelerin ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, birçok şehirde bulunan zincir marketlerde et fiyatları 150 liraya kadar düşüş yaşadı. Söz konusu ani düşüş vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, ürünlerin yanına asılan ambalajlar, indirimin nedenini ortaya çıkardı.

Et ve Süt Kurumu’nun ürün yolladığı zincir marketler, kuşbaşı etin kilogram fiyatını 370 liradan satışa sunarken, ürünlerin yanına eklenen bilgilendirme notunda “Üretim yeri Fransa” ifadesine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...