Bayram alışverişi için Eminönü’nde yoğunluk: İşte en ucuz bayram şekeri fiyatı

İstanbul’da alışverişin merkezi konumundaki tarihi Eminönü çarşısı, Ramazan Bayramı arifesinde yılın en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Kuruyemişe talep artarken şekere talep geçen seneye göre azaldı. Markalı ürünlerde şekerin kilosu 200 lira, Konya’dan gelen şekerlemeler ise 100 TL’den başlıyor.

İstanbullular Ramazan Bayramı alışverişinde daha çok Türk kahvesi, lokum, çikolata ve kahvaltılık ürün çeşitliliğiyle öne çıkıyor. İstanbul’da alışverişin merkezi konumundaki tarihi Eminönü çarşısı, Ramazan Bayramı arifesinde yılın en yoğun günlerinden birini yaşıyor.

Rengarenk şeker ve çikolata çeşitlerinin tezgahları süslediği çarşıda, vatandaşlar taze kavrulmuş Türk kahvesi satan dükkanların önünde kuyruk oluşturdu.

İstanbulluların yanı sıra turistlerin de yoğun şekilde gezdiği çarşıda her bütçeye uygun ürün alıcı buldu. Vatandaşlar, sade, güllü, çifte kavrulmuş gibi onlarca çeşidi bulunan bayramlık lokumlar ve şekerin yanı sıra kahvaltı sofralarına konulacak peynir, zeytin ve benzeri ürün alışverişi de yaptı.

Bazı vatandaşlar çocuklarına bayramlık kıyafet almak için Mahmutpaşa’yı dükkan dükkan gezdi.

“İstanbul nostaljisi istedim”

Ankara’dan Eminönü’ne gelen Doğan Dinçer, ailesi için çarşıdan badem ezmesi ve Türk kahvesi aldığını belirterek, “İstanbul nostaljisi, orada yiyelim içelim istedim.” dedi.

Abuzer Demir, “Geziyoruz, kahve aldık, şeker aldık. Her şey var burada. Bayramda evde torunları, çocukları bekleyeceğiz. Çikolata ikram edeceğiz, olmazsa olmaz.” ifadelerini kullandı.

Eminönü’nde alışveriş heyecanının sürdüğünü ve alışveriş merkezlerinde de durumun aynı olduğunu belirten Mustafa Göçen, “Her bayram öncesi Eminönü’ne gelirim. Şeker, çikolata, kahve alıyorum. Çocuklara bir şeyler alacağım. Kahve vazgeçilmezim. Sonra eve döneceğiz, yarını bekleyeceğiz. Hanımın listesine göre hareket ediyoruz. İçişlerinde o var, eksikleri söylüyor, biz alıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Toprak dondu, üretici yandı

Çiftçilerin emeği buz tuttu. Zirai don afeti sonrası üreticiler...

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni taklit ve tağşiş listesi: Bu işletmelere dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesi...

Mühendisleri gönderiyoruz çobanları ithal ediyoruz

Türkiye’de itibarları ve ekonomik şartları bozulduğu için yurt dışına...

7. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde Büyük Buluşma

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) Düzenlediği...