Arpa ve mısır çiftçiye kaybettirmeye devam ediyor! Arpa 6,4, mısır 5,6 ekside!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (11-15 Eylül) haftalık tarım ürünleri piyasası bültenini yayınladı. Bültende tarımsal ürün endeksindeki son bir yıllık fiyat değişimleri dikkat çekti. Arpa ve mısır endeksi düşerken en yüksek artış yüzde 16 ile makarnalık buğday endeksinde yaşandı. Endeks verilerine göre son bir yıl içinde çiftçinin tarımsal üretimde kullandığı bütün girdi maliyetleri artarken, mısır ve arpa fiyatlarının geçen yılın bile gerisinde kaldığını gösteriyor.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Buğday, arpa, mısır ve arpa fiyatları son bir haftada nasıl bir seyir izledi? TÜRİB haftalık tarım ürünleri piyasası bültenine göre buğday, arpa, mısır ve arpa fiyatlarında son bir haftadaki seyir şöyle gerçekleşti:

Buğday Ekmeklik: En çok işlemin gerçekleştiği ‘Buğday Ekmeklik Kırmızı Diğer 3.Sınıf‘ ürünler; 11 Eylül Pazartesi 7,00 TL/kg’den açılmış ve ağırlıklı ortalama fiyatı 7,00 TL/kg, 15 Eylül Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyatı 7,13 TL/kg oldu. Tüm Ekmeklik Buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 7,14 TL/kg olarak gerçekleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Kasaplar Odası’ndan uyarı: Kurban eti böyle saklanmalı

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurban etlerinin doğru...

Tarım ve Gıda ‘da ”Bilgilendirme Kirliliği ”toplantısının videosu yayınlandı

Tarım ve Gıda Düşünce Atölyesi’nin ilk çalışması Nişasta Sanayicileri ...

Biberde üretici ile market arasında yüzde 283’lük fark

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, mayıs ayı üretici VE market...

Tarım ve gıda sektörlerinin ihracat ve ithalat rakamları açıklandı

Tarım, gıda ve içecek sektöründen ilk 4 ayda yapılan...