Antalya Gastronomi Festivali lezzet şöleni yaşattı

Ünlü şefler Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya Cumhuriyet’e konuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali’ne katılan ekranların sevilen şefleri Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya, gazetemiz Cumhuriyet’e festivalin önemini anlatan açıklamalarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali sona yaklaşıyor. Üç gün süren ve yerel ürünlerin dünyaca ünlü şeflerin kullanımına açıldığı, yerel esnafın ürünlerini yurttaşlara tanıttığı etkinlik, halkın ilgisini çekti.

Karaalioğlu Parkı, yemeklerle, şarkılarla ve eğlence dolu anlarla bayram havası yansıttı. Yurttaşların iştahını kabartan lezzetlerin yer aldığı tezgahlar, yoğun ilginin odağı oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de yurttaşlara eşlik ettiği festival, uluslararası ödüllü şeflerin yanı sıra ekranlarda görmeye alışık olduğumuz şeflere de ev sahipliği yaptı.

HEM EĞLENCELİ, HEM ÖĞRETİCİ

Uluslararası çapta ödüllü Alena Solodovichenko, Miguel Cano, Mostafa Seif, Michael van der Kroft, Alex Nietosvuori, Joe Barza, Mehmet Akdağ ve Gregory Marchand gibi isimlerin yer aldığı festivale, ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz Türk şefler de katıldı.

Şef Somer Sivrioğlu, şef Mehmet Yalçınkaya ve şef Arda Türkmen’in de katıldığı etkinlikte Antalya’nın topraklarında yetişen yerel ürünlerin  dünya mutfağına tanıtılması kapsamında panellerle, söyleşilerle fikir üreten şefler, atölyelerle iştah kabartan yemekler yaptı.

ŞEFLER BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği programa özellikle gastronomi öğrencileri katıldı. Ünlü şeflerle tanışma fırsatı yakalayan öğrenciler, paneller ve atölyelerle bilgi edindi. Otellerde çalışan şefler, festival alanında bulunan çadırda düzenlenen yarışmada birbirleriyle yarıştı. Bilgilendirici etkinliklerin yanı sıra, yurttaşların ilgisini çeken yöresel lezzetlerin bulunduğu tezgahlar kuruldu.

Antalya’da işletmesi bulunan üreticiler tezgah açarak ürünlerini tanıtma ve satma fırsatı yakaladı. İlçe belediyeleri de bölgelerinde üretilen ürünleri satmak için tezgahlar arasında yerini aldı. Festival alanında bulunan katılımcılar, neredeyse her türlü yiyeceğe tezgahlar üzerinden erişebildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Vahap Munyar, Susamla büyüdü, oğlu marka için ‘tahin’e sarıldı

Kilis doğumlu ilkokul mezunu Hacı Mustafa Çelik, askerde çavuşken ticareti öğrenince, sonrasında...

Kurbanlık fiyatı geçen yıla göre yüzde 35 arttı

Geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artan yem, saman,...

KFC ve Pizza Hut, Türkiye pazarına geri dönüyor!

Yum! Brands'ın İş Gıda ile franchise sözleşmesini feshetmesinin ardından...

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Türkiye'nin büyük bölümünde bu hafta da gök gürültülü sağanak...