Alaras Telekomünikasyon, çiftçiye daha kolay ve daha hassas tarımın kapılarını açan Türkiye’nin yerli otomatik dümenleme sistemi AgroTOD ile özellikle Anadolu Bölgesi’nde yayılmayı hedefliyor.
İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi organik tarımsal üretimde, iklimi ve toprak yapısı itibarı ile önemli bir potansiyele sahip. Pandemiden bu yana tarımın ve çiftçinin önemi çok daha iyi anlaşılırken, hızla dijitalleşen dünyada tarım da üzerine düşen payı alıyor.
Bayi ağını genişletmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Alaras Telekomünikasyon Genel Müdürü ve Makine Mühendisi Fatih Başoglu, “Bayi ağımızı genişletmek, yeni bayiler oluşturmak için çalışıyoruz. İlk bayimizi geçtiğimiz ay Çorum’da açtık. Bundan sonraki dönemde özellikle Konya, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde büyüme hedefimiz var. Çünkü buralarda araziler çok geniş ve traktör kullanımı çok fazla. Öte yandan Konya Ovası ve GAP bölgesindeki arazilerin koşulları bu sistem için çok uygun. 2025 sonuna kadar Ege, Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu’da tüm illerde bayileşmek istiyoruz” dedi.
AgroTOD insandan kaynaklanan hataların ortadan kalkması için tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş akıllı bir sistem olarak öne çıkarken, iş gücü ve zamandan tasarruf sağlayıp, aynı zamanda sıra kaybının önüne geçerek maksimum verim elde edilmesine olanak sağlıyor.