AKP Milletvekili kanun tanımıyor!

Doğa harikası Harşit Vadisi’ni katleden AKP Milletvekili Cantürk Alagöz’ün maden şirketi, ÇED kararı olmadan ikinci kaçak kimyasal atık havuzunu inşa etti. Şirket su kaynaklarını da kirletmeye devam ediyor.

AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün sahibi olduğu Alagöz Maden Şirketi Giresun Harşit Vadisi’nde kanun tanımıyor. Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Doğankent İlçesine bağlı Çatalağaç Köyü’ndeki Alagöz’ün “kurşun, çinko ve bakır” madeni atık depolama ve kırma eleme tesisini her geçen gün genişletiyor.

Alagöz Maden, 30 Ekim 2023 tarihinde “Madenin kapasite artışı ve yeni bir atık depolama alanı yapmak için” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yaptı. Başvuruda, maden için bir atık havuzu daha yapılacağı, atık depolama alanının genişletileceği, sekiz galeri girişi, beş atık alanı, bir sızıntı suyu depo-lama havuzu ve şantiye alanı ilave edileceği ifade edildi. Ancak maden şirketi daha ÇED başvurusu karara bağlanmadan kaçak olarak atık havuzunu inşa etti.

VALİ SUÇ MAHALLİNE GİTMİŞTİ

Giresun Valisi Fatih Serdengeçti, 28 Ocak’ta çevreyi ve suları kirlettiği defalarca belgelenen madeni ziyaret etmişti. Vali Serdengeçti, sosyal medya hesabından maden ziyaretinin fotoğraflarını paylaşarak “Alagöz Maden Doğankent tesislerinde tetkiklerde bulunarak şirket yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldık” demişti.

İKİNCİ KAÇAK HAVUZ YAPILDI

Ancak şirketin ikinci bir kaçak kimyasal atık havuzu inşa ettiği ortaya çıktı. BirGün, maden şirketinin ikinci kaçak atık havuzunu inşa ettiğini görüntülerle belgeledi. Maden çevresindeki dereler ve su kaynakları ise madenin kimyasal atıkları nedeniyle siyah renkte akıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Kötü haberi Erdoğan da verdi: Bu ürünler bu yaz iki katı fiyata satılabilir

Zirai don 16 meyve ve sebze ürününde ciddi rekolte...

Zeytinliklere TOKİ yağması sürüyor

Hatay’da TOKİ için kamulaştırılan tarım arazilerine giren şirketler, ağaçları...

70 Günde yetişen marulu 30 günde topraksız yetiştirmeyi başardı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde çiftçi Halil Kaya, topraklı tarımda 70...

Kenevir yeşil dönüşümde Türkiye için stratejik bir fırsat sunuyor

Kullanım alanlarının genişliği ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan...