Avrupa Birliği, İtalyan makarna devi Barilla’nın bazı ürünlerinde aşırı kurşun tespit edildiğini belirterek tüketicilere “kullanmayın” çağrısı yaptı. Almanya’da söz konusu ürünler için geri çağırma süreci başlatıldı. Barilla Türkiye yaptığı açıklamada, anılan ürünlerin sadece Avrupa bölgesinde satışa sunulduğunu belirterek, “Herhangi bir toksikolojik risk söz konusu değil. İlgili tüm ürünler raflardan toplandığı için toplu bir ürün geri çağırma prosedürü söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.
Avrupa Birliği, Barilla’nın tam buğday kalem makarna ürününde yüksek miktarda kurşun bulunduğunu açıklayarak tüketicilere “tüketmeyin” uyarısında bulundu.
Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre Avrupa Birliği’nin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) üzerinden yayımlanan duyuruda, Barilla’nın “Tam Buğday Kalem Makarna” ürünlerinde yüksek seviyede kurşun tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, özellikle Almanya’daki Kaufland ve Lidl zincirlerinden temin edilen partilerin risk taşıdığı ifade edildi.
İlgili ürünlerle ilgili geri çağırma işlemi Almanya‘da başladı. İsveç başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de yetkili makamlarla temasa geçildiği kaydedildi. AB yetkilileri, Barilla ile birlikte söz konusu ürünlerdeki kurşun kaynağını tespit etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Barilla Türkiye’den açıklama geldi
Barilla Türkiye ise yaptığı açıklamada, anılan ürünlerin sadece merkezi Avrupa bölgesinde satışa sunulduğunu belirterek, “Herhangi bir toksikolojik risk söz konusu olmadığı ve ilgili tüm ürünler raflardan toplandığı için, toplu bir ürün geri çağırma prosedürü söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.