ABD, Türkiye’nin kapısını çaldı: Bir an önce tonlarca istiyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, karton pipetleri kullanımdan kaldırarak, plastik pipetlere dönüş için kararname imzaladı. Bu gelişme, Türkiye’deki plastik üreticileri tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, plastik pipet üretiminde dünyada ilk sırada olan Türkiye’ye ABD’den sipariş yağmuru başladı.

Söz konusu kararın dünyadaki büyük plastik üreticilerinden biri olan Türkiye’ye olumlu katkı sağlaması beklenirken, yasaklamak yerine çözümsel bir bakış açısının her kesim açısından çok daha faydalı olacağı ifade edildi.

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, AA muhabirine, Trump’ın kağıt pipet kullanımının yaygınlaştırılmasını eleştirdiğini hatırlatarak, “Trump, tekrardan plastik pipet kullanılacağını söyledi. Kağıt pipetlerin işe yaramadığını hemen bozulduğunu ifade eden Trump, plastik pipetlerin çok daha dayanıklı olduğuna dikkati çekti. Bu açıklamayı, Türkiye’nin en önemli ihracatçı sektörlerinden biri olan plastik endüstrisinin geleceği açısından önemli buluyoruz.” diye konuştu.

Kağıttan üretilen pipetlerin gıdayla temas ettiği anda hemen deforme olup besinlere zarar verebildiğine dikkati çeken Karadeniz, şöyle devam etti:

“Ekolojik düzenin bozulmaması adına doğa dostu çözümler mutlaka araştırılmalı. Elbette ki çevreye atılan pipetlerin her türlüsü doğaya zarar veriyor. Ancak plastik pipetlerin geri dönüştürülebilmesi diğer malzemelere göre daha mümkün. Geri dönüşümle elde edilecek kaynaklar hiç şüphesiz ki ülke ekonomisine de katkı sunacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

ÜNVER: “ÇİFTÇİNİN ÖDENMEYEN 2024 DESTEKLERİ PUL OLDU!”

https://youtu.be/TBnOAeQC_84?feature=shared CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail...

TMO’dan faiz açıklaması: 3-6 aylık banka kredilerine 14,5 milyar TL faiz ödendi!

TMO, Tarımdan Haber’in ‘Toprak Mahsulleri Ofisinde patlak veren faiz...

Konya’da skandal: Kebap ve köfteden domuz eti çıktı

Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edilmesiyle Türkiye'nin gündemine oturan...

Rekabet Kurumu’ndan BİM’e 1 milyar 300 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu, yerinde incelemenin engellendiği gerekçesiyle BİM’e yaklaşık 1,3...