Yaş kayısıda beklenti 385 bin ton

Malatya’da bu yıl yaş kayısı rekoltesinin yaklaşık 385 bin ton olması bekleniyor.

Malatya’da bu yıl tahmini yaş kayısı üretiminin yaklaşık 385 bin 850 ton, kuru kayısının ise 77 bin 170 ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Vali Hulusi Şahin, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda 2023 tahmini kayısı rekoltesini açıkladıklarını söyledi.

Kayısı rekoltesinin geniş tabanlı komisyon tarafından tespit edildiğini aktaran Şahin, “Komisyon yıllardır rekolte tespiti yapıyor ve başarıları da tutturma oranları da yüzde 95’in üzerinde. Netice itibarıyla bu da bir tahmindir. Malatya ili için ağaç başına ortalama verim 40 kilo 400 gram. Yaş kayısı üretimi 385 bin 850 kilogram, elde edilecek kuru kayısı miktarı ise 77 bin 170 ton olarak tespit edildi. Rakam geçen yılla hemen hemen aynı.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai dondan etkilenen 9 milyon dekarı nasıl inceleyecekler: Zarar çok, ekspertiz yok

Mustafa Çakır Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 2.3 milyon...

Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı nedeniyle...

Kriz tarım makineleri sektörünü de vurdu: Traktör üretimi yüzde 37, ihracat yüzde 22 düştü!

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş tarım makineleri makineleri sektörünün...

Silifke’den Orta Doğu’ya: İhracat rüzgârı karadutla esti

Mersin'in Silifke ilçesinde hasadı süren karadut hem iç piyasada...