Yerli ceviz markalaşacak

0
356

Üyeleriyle birlikte kooperatifçilik yöntemiyle hareket edeceklerini kaydeden CÜD Eş Başkanı Ömer Ergüder, böylece yerli cevizi markalı ve daha katma değerli şekilde ulusal zincir marketlerde yer almasını sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de organize bahçelerde ceviz üretimi yapan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD) yerli cevizi marka haline getiriyor. Bu yıl derneklerinin üçüncü kuruluş yılı olduğunu ve yeni dönemde üyeleriyle birlikte kooperatifleşmeye yönelik adımlar attıklarını kaydeden CÜD Eş Başkanı Ömer Ergüder, böylece yerli cevizi markalaştırıp ve katma değerli şekilde ulusal zincir marketlerde yer almasını sağlayacaklarını söyledi.

Üyelerine sağladıkları avantajlar üç ana başlık altında topladıklarını kaydeden Ergüder, “Birincisi kendilerini geliştirebilmek için eğitim faaliyetleri ve network sağlıyoruz. İkinci aşamada ise girdi maliyetlerinin düşürülmesi için ortak hareket ediyoruz. Üçüncü aşamada ise yeni bir alternatif satış kanalı konusunda işbirliği yapmaya yönelik adımlar atıyoruz. Avrupa’da ceviz üretimi yapan Hollanda ve Almanya gibi bu işin öncülüğünü yapan ülkelerde pazarlarda kooperatifçilik öne çıkıyor. Biz de 40 üyemizle birlikte kooperatifleşme ile satış konusunda birleşiyoruz. Önümüzdeki hasat döneminde zincir marketlerin perakende noktalarında ambalajlı şekilde CÜD markasıyla yerli ceviz satmayı planlıyoruz. Bu konuda zincir marketlerle görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Ticaret için şirket kuracak

Normalde derneklerin ticari faaliyette bulunmalarının yasak olduğunu aktaran Ergüder, bunun için derneklerinin genel kurulunda tüzüklerinde bir değişiklik yaparak anonim şirket kuracaklarını kaydetti.

Bu değişiklik ile derneklerinin yüzde 100 sahip olduğu bu şirketin kendilerine ticaret yapabilme şansı vereceğini ifade eden Ergüder, “Söz konusu şirketin sermayesi ve çalışanı olacak. Bu anonim şirket vasıtasıyla üyelerimizin ürünlerini daha katma değerli bir şekilde değerlendirme şansımız olacak. Perakendecilerle ilk görüşmelere başlattık” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz