Et ve Süt Kurumu’nun Uruguay’dan ithal ettiği besilik sığırların görüntüleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Tarımdan Haber’in paylaşımı X’te 1 milyon, Instagram’da 304 binin üzerinde görüntülenirken, üreticilerin şikayetlerine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kamuoyuna yansıyan bir açıklama gelmedi.
Türkiye’nin kırmızı et açığını azaltmak ve yerli üretimi artırmak amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından Uruguay’dan ithal edilen besilik sığırların üreticilere teslim edilmesinin ardından ortaya çıkan görüntüler tartışma konusu oldu.

Üreticilerin Tarımdan Haber’e gönderdiği farklı görüntülerde, bazı hayvanların yoğun dışkıyla kaplı olduğu, bazılarının ise yerde yattığı ve ayağa kalkmakta zorlandığı görülüyordu.
Üreticiler, teslim aldıkları bazı hayvanlarda ayak ve sağlık sorunları bulunduğunu belirterek, besiye başlamadan veteriner ve ilaç masrafıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.
Tarımdan Haber, üreticilerden gelen görüntüleri bir araya getirerek konuyu sosyal medya hesaplarından kamuoyunun gündemine taşıdı.





