Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, toprağın bereketinin insanlığın geleceğiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, “Bu bağlantının en güçlü halkasını ise toprağı işleyen; emeğiyle üretimi var eden çiftçilerimiz oluşturuyor. Bugün, tarımsal üretimde yaşanan dönüşümün merkezinde yine onlar var. Bugün çiftçilerimiz sayesinde toprağın ve tarımın geleceği güvende” dedi.
İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı, doğal kaynakların azaldığı ve dünya nüfusunun hızla çoğaldığı bir dönemde, çiftçilerin sadece üretim yapmadığını aynı zamanda geleceği şekillendiren birer kahraman gibi hareket ettiğine dikkat çeken Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, artık üretimde bilgi ve teknoloji döneminin yaşandığını söyledi.
Geleneksel tarım yöntemlerinin modern teknolojilerle buluştuğu bu yeni dönemde, çiftçilerin toprağa yalnızca tohum değil, aynı zamanda bilgi ve vizyon ektiğine işaret eden Işılay Reis Yorgun, “Tarım artık yalnızca doğayla baş başa sürdürülen bir uğraş değil; veriye, planlamaya ve sürekli öğrenmeye dayalı bir üretim süreci haline geldi” diye konuştu.
Tarımda dijitalleşmenin üreticinin zamandan tasarruf etmesini sağlarken çevre dostu üretim için de önemli bir fırsat sunduğunu ileten Yorgun, şöyle devam etti: “Yapay zeka ve hassas tarım uygulamaları, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlıyor, çevre dostu ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin kurulmasında önemli bir rol üstleniyor. Uydu destekli veri toplama, toprak analizleri, sensör destekli izleme sistemleri gibi dijital araçlarla üreticilerimiz hem çevresel koşullara daha hızlı uyum sağlamakta hem de kaynaklarını çok daha verimli kullanabilmektedir.”