Coğrafi İşaretler İçin Markalaşma ve Ticarileştirme Stratejileri

Aydın Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Coğrafi İşaretler İçin Markalaşma ve Ticarileştirme Stratejileri Geliştirme Projesi” kapsamında önemli bir adım atıldı. Avrupa Birliği tesciline kavuşan Aydın Memecik Zeytinyağı, bölgesel tarımsal kalkınmayı destekleyecek ve dünya pazarlarında görünürlüğünü artıracak stratejik bir sürece girdi.

Proje çerçevesinde düzenlenen açılış toplantısına Aydın Valisi Yakup Canbolat, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, çeşitli kurum müdürleri, oda ve borsa başkanları, ziraat odası temsilcileri ve üreticiler katıldı. Toplantıda, Aydın Memecik Zeytinyağı’nın AB nezdinde tescillenmesinin ardından yürütülecek markalaşma ve ticarileştirme süreci ele alındı.

Açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, coğrafi işaretli ürünlerin yalnızca tescillenmesinin değil, aynı zamanda markalaşarak ekonomik değere dönüşmesinin önemine dikkat çekti. 2024 yılı itibarıyla WIPO ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Aydın Ticaret Borsası’nın tescil sahibi olduğu Aydın Memecik Zeytinyağı’nın öne çıkan ürünler arasında yer aldığını ifade etti.

Çondur, “Avrupa Birliği tescil sürecini başarıyla tamamladığımız bu ürünümüz, kolektif yönetim, markalaşma ve pazarlama alanlarında öncü bir rol üstlenmektedir. Böylece coğrafi işaret yalnızca bir belge değil, bir strateji, bir kalkınma aracı hâline gelmiştir. Bu proje sayesinde, üreticilerimiz ve paydaşlarımızla birlikte coğrafi işaretli ürünlerin hem yurt içinde hem de uluslararası pazarlarda daha görünür, güçlü ve değerli hâle gelmesi yönünde önemli mesafeler kat ediyoruz. Türkiye’nin ana ticaret ortaklarına yönelik olarak ürünlerimizin özgün niteliklerini tanıtmak ve bu değeri katma değere dönüştürmek için yürüttüğümüz bu çaba, bize büyük bir sorumluluk yüklemenin yanı sıra çok önemli bir vizyon da kazandırmaktadır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Buğday Üreticilerinin Beklentilerini Paylaştı

Değerli Üreticilerimiz, Buğday hasadı Adana’daki kıraç arazilerde başladı. Geçen yıl...

İklim krizinin etkileri ağırlaştı, muz üretimi tehlikeye girdi

Yeni bir araştırmaya göre, iklim krizinin etkileri nedeniyle Latin...

Adana’da Patates Hasadı Başladı: Tarlada Kilogram Fiyatı 22-24 TL

Adana'da başlayan erkenci patates hasadında zirai don verimi düşürdü,...

“Sigortalı alanların yüzde 50’sinde zirai don teminatı yok”

Dijitalleşme ile müşteri memnuniyetini odağına alan Bereket Sigorta Grubu...