Çiftçiler soğanları dökerek eylem yaptı: ‘Bizi terörist ilan ediyorsunuz, üreticiyiz’

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde patates ve soğan üreticileri, dün soğanları dökerek eylem yaptı. Soğan ve Patates Üreticileri Dernek Başkanı Reşit Kaya, “Enflasyonun yükü soğanın sırtına yükleniyor. Soğan azıcık başını kaldırdığında ithal ediliyor. Depolarımızı basıyorsunuz bizi terörist ilan ediyorsunuz, biz üreticiyiz” dedi.

Hatay Amik Ovası işçileri, dün soğanları döküp eylem yaptı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Akyayla köyünde Soğan ve Patates Üreticileri Derneği öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce üretici, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, her şeyin ithal edildiğini, kredi borcuyla traktör aldıklarını; hükümet politikalarının “çiftçi ekmesin” durumuna geldiğini söyledi.

Çiftçiler soğanları dökerek eylem yaptı: 'Bizi terörist ilan ediyorsunuz, üreticiyiz' - Resim: 2

“Tarla boşta çiftçi borçta kalmasın”, “Aracı değil, üretici kazansın”, “SODER üreticinin yanında” “Fazlasını değil hakkını ver” pankartlarıyla yapılan eylemde, çiftçiler soğanları döktü, traktörlerin kornasına bastı.

Çiftçiler soğanları dökerek eylem yaptı: 'Bizi terörist ilan ediyorsunuz, üreticiyiz' - Resim: 3

Eylemde konuşan Soğan ve Patates Üreticileri Dernek Başkanı Reşit Kaya, “Depolarımızı basıyorsunuz bizi terörist ilan ediyorsunuz, biz üreticiyiz. Bizim hiçbir siyasi parti ile bağlantımız yoktur. Biz bütün partilerden bağımsız üretici çiftçilerden oluşan bir derneğiz. Biz kafamızı kuma gömüyoruz, gece gündüz demeden sabahın şafağında kalkıyoruz, üretiyoruz ancak nedense bizim ürettiğimiz ürünler hiçbir yerde pazar bulmuyor. Dünya pazarında biz rekabet edemiyoruz” dedi.

Çiftçiler soğanları dökerek eylem yaptı: 'Bizi terörist ilan ediyorsunuz, üreticiyiz' - Resim: 4

Eylemde konuşan Soğan ve Patates Üreticileri Dernek Başkanı Reşit Kaya, “Girdilerimizin aşırı yüksek olmasından kaynaklı masraflarımızın aşırı yüksek olmasından dolayı biz dünya ile rekabet edemiyoruz. Bizler inatla ürettik ama bugün artık son noktaya, üretemez duruma geldik. Çiftçi çalışıyor üretiyor ufacık bir afet olduğunda çiftçinin borcu. Ne borcu, biz çalışıyoruz üretiriz. Üreticimiz borçlu, işçimiz borçlu, tüccarımız borçlu. Biz niye borçluyuz? Çalışıp, üretiyoruz. Sıkıntı nerede?” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

 Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi...

Gıda fiyatlarında dünya ile makas iyice açıldı

Naki BAKIR Yaklaşık iki yıldır uygu­lanmakta olan sıkı pa­ra esaslı...

Yurt dışından gelen 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı: Hepsi geri gönderildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, son iki ayda Mersin Limanı'na...