Tarımda yeni hikâye teknolojiyle yazılacak

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye’de tarımın ihtiyaçlarını geleneksel yaklaşımlarla karşılamanın zor olduğunu belirterek, teknolojik altyapıyı destekleyecek finansal ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Aran, “Teknolojinin desteğiyle tarımdaki hikâyeyi değiştirebileceğimize inanıyorum” dedi.

Türkiye İş Bankası tarafından 2008’den bu yana düzenlenen, değişen ekonomi-piyasa koşullarında bölgesel-uluslararası fırsatların, yeni iş alanlarının ve sektörel gelişim fikirlerinin gündeme geldiği “İş’le Buluşmalar” toplantılarının 44’üncüsü İzmir’de yapıldı. “Tarımda Teknoloji ve Sürdürülebilirlik” başlıklı organizasyonda İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın yanı sıra İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli birer konuşma yaptı. Türkiye’de Tarım sektörüyle ilgili farklı kesimlerden temsilcilerin katılımıyla da bir panel gerçekleştirildi.

AMAÇ DENGEYİ DEĞİŞTİRMEK

İş Bankası olarak tarımı stratejik öncelikli alanlarının en üstüne koyduklarını ifade eden Genel Müdür Hakan Aran, “Önümüzdeki dönemde artık tarımda da elimizi taşın altına koyarak, sektörde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi, birtakım sorunların aşılması ve farklı bir hikâyenin yazılması için son derece aktif ve etkin bir İş Bankası göreceksiniz” dedi.

Hakan Aran

Tarım, teknoloji ve finansı birleştirmek üzere tarımsal teknolojilerde yaratıcı, girişimci gücünü kullanmak isteyen girişimleri bulmak, çekmek, onları çiftçilerle buluşturmak amacıyla ‘Workup Agri’ adıyla bir hızlandırma programı hayata geçirdiklerini paylaşan Hakan Aran, şu bilgileri paylaştı: “Burada özellikle teknoloji aracılığıyla, girdi maliyetleriyle üretim verimliliği konusundaki dengeyi değiştirmeyi amaçlıyoruz. Biz eğer tarımda bir şeyleri değiştirmek istiyorsak, çiftçimizin tarım yaparak kâr edebilmesi gerekiyor. Daha az maliyetle daha yüksek verimlilikte üretebilmesi ve rekabetçi bir ortamda ürününü satabilmesi gerekiyor. Teknolojinin değdiği tarımsal üretim alanları hızla artıyor. Teknolojinin desteğiyle tarımdaki hikâyeyi değiştirebileceğimize inanıyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Türkiye Ekonomisinin Rekabet Gücüne Yönelik Ciddi Sinyaller!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Mart ayında 1 milyar 588...

TOKİ uğruna zeytinliklere kepçe

Antakya’daki Dikmece Mahallesi'nde TOKİ inşaatları için zeytin ağaçlarına yönelik...

Meteoroloji uzmanı uyardı: Türkiye yeni haftaya kar yağışıyla başlayacak

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazartesi...

Kuru kayısı ihracatındaki tonluk artış kazanca yansımadı

Malatya ekonomisinin önde gelen ürünleri arasında yer alan kuru...