Et fiyatları Tarım Bakanlığının PERDER kararına rağmen artmaya devam ediyor!

En son et kesim fiyatları yayınlandı. Sığır kesim fiyatları artmaya devam ediyor. Kesimhane fiyatları en çok İç Anadolu Bölgesinde artarken, en düşük artış ise Doğu Anadolu Bölgesinde oldu. Tarım Bakanlığının Perder üyesi marketlerde et fiyatlarını sabitleme kararına rağmen kesim fiyatlarının artmaya devam etmesi dikkat çekiyor.

UKON, haftalık dana kuzu karkas kesim fiyatlarını açıkladı. Kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu kesim fiyatlarına göre, dana kesim fiyatı 5 lira, kuzu kesim fiyatı da 6 lira yükseldi. Buna göre bölgeler arası sığır kesim fiyatı 400 lira olurken, canlı kuzu kesim fiyatı da 462 lira oldu.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Ramazan ayı öncesi et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için canlı hayvan ve et ithalatını hızlandıracağını açıklarken, iç piyasada kesim fiyatlarının atması hayvancılıkta yaşanan çelişkiyi ortaya koyuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi 20 Şubat’ta Adana’da

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi; ülkemiz tarım ve gıda sektörüne...

Rifat Hisarcıklıoğlu için kayıp ilanı verildi

TÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan açıklamaların yankıları hem siyasette hem...

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına müdahale için kesimi artırdı!

Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki dalgalanmalar mercek altına alındı....

Gazi Kutlu: Un sanayicileri ithalata bağımlılığı savunurken bakanlığa yükleniyor!

Makarnacılar yerli buğdayla da ihracat yaparken, un sanayicileri ithal...