Muğla’nın Tohumları Türkiye’nin Topraklarıyla Buluşuyor

2016 yılında kurulan, Türkiye’nin en donanımlı yerel tohum merkezlerinden olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, ata tohumlarını koruyarak Türkiye’nin 81 ilindeki vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Merkezde üretilen yerel tohumlar, dağıtım öncesinde detaylı analizlerden geçirilerek hasarlı ve hastalıklı tohumlar ayıklanıyor. Sağlıklı ve kaliteli tohumlar, Muğla başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Yerel Tohum Merkezi’nden Türkiye’nin 81 iline bugüne kadar 19 milyon yerel tohum dağıtıldı. 2025 yılında da 120 ata tohumundan çoğaltılan 2 milyon tohum ülke geneline dağıtılacak.

980 Çeşit Tohum ile Geniş Envanter

Sebze, kaba yem ve tıbbi aromatik bitki tohumlarını bünyesinde barındıran merkez, 980 farklı tohum çeşidiyle Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezi olarak hizmet veriyor. Merkezde, kurulduğu günden bu yana toplam 19 milyon yerel tohumun dağıtımı gerçekleştirildi. Tohumların analiz süreci ise büyük bir titizlikle yürütülüyor. Fidelerden alınan tohumlar, çıkarma, yıkama ve kurutma işlemlerinin ardından laboratuvar ortamında detaylı testlere tabi tutuluyor. Çimlenme testi ve taşınabilir hastalık analizlerinin ardından yalnızca sağlıklı tohumların dağıtımı sağlanıyor.Türkiye’nin En Donanımlı Tohum Merkezi

Tohum envanter odası, tohum test laboratuvarı, doku kültürü ve kriyoprezervasyon laboratuvarı, tıbbi aromatik bitkiler AR-GE laboratuvarı ve distilasyon ünitesi gibi birçok donanıma sahip olan merkez, bilimsel yöntemlerle tohum üretimi ve geliştirme çalışmaları yürütüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hamsi sezonu bitti bitiyor: Fiyatlar uçtu!

Karadeniz’de hamsi sezonu yoğun geçen avlanma döneminin ardından yavaş...

Hileli Balla Mücadele İçin Eğitim Düzenlendi

Yarım asra yakındır arıcılarla kol kola sektörü geliştirmeye çalışan...

Gübre fiyatlarına son 1 haftada yüzde 5 zam geldi!

Tarımsal üretimde çiftçinin en önemli gider kalemlerinden olan gübre...

Fırıncılar uygulamaya başladı: Adana’da ekmeğe zam geldi

Adana Fırıncılar Odası artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yaptığını...