Fransa’da 13 ton ‘erektil bal’ bulundu: Türkiye’den de gidiyor

Fransa’da yetkililer 2024’te erektil disfonksiyon (penis sertleşememesi sorunu) ilacı katılmış 13 ton bal buldu. Fransız gümrüğü bu tür balın genellikle Malezya, Tunus, Tayland ve Türkiye’den yasadışı yollarla ülkeye sokulduğunu belirtti.

Euronews’ün haberine göre Fransız gümrük yetkilileri ülkeye rekor miktarda yasadışı erektil bal girişine karşı alarm verdi.

Bal ve Viagra benzeri ilaçların karışımından oluşan bu bal türü, ülkede karaborsada birkaç avroya satılıyor.

Fransız Gümrük Dairesi balın ‘tehlikeli’ olduğunu duyurdu.

Bu bal türü, genellikle erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan ‘sildenafil’ veya ‘tadalafil’ gibi aktif maddeler içeriyor. Bu nedenle bal, alkol veya tansiyon ilaçlarıyla tüketildiğinde ciddi yan etkilere yol açabiliyor.

Erektil disfonksiyon hastalığının tanımı şöyle: Penisin cinsel ilişki öncesinde veya ilişki sırasında sertleşememesi veya sertliğini sürdürememesi.

Türk Üroloji Derneği hastalığın tedavisiyle ilgili şunları belirtiyor:

“Erektil disfonksiyon, yaşam tarzı veya ilaçla ilişkili faktörler dahil olmak üzere değiştirilebilir veya geri çevrilebilir risk faktörleriyle ilişkili olabilir. Bu faktörler, spesifik tedavilerin kullanılmasından önce veya eşzamanlı değiştirilmelidir.

Hastanın ihtiyaç ve beklentileri belirlenerek hastalara medikal tedavi başlanmalıdır. Fosfodiesteraz Tip 5 İnhibitörleri (PDE5İ) medikal tedavide en yaygın kullanılan ajanlardır.

European Medicine Agency (EMA) tarafından ED tedavisi için dört PDE5İ onaylanmıştır. Bunlar, sildenafil, tadalafil, vardenafil ve avanafildir.

Vakum ereksiyon cihazları (VED), lokal/ intrauretral alprostadil, düşük enerjili ekstra korporal şok dalga tedavisi (Li-ESWT), intrakavernozal enjeksiyon ve kombinasyon tedavileri diğer seçeneklerdir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hamsi sezonu bitti bitiyor: Fiyatlar uçtu!

Karadeniz’de hamsi sezonu yoğun geçen avlanma döneminin ardından yavaş...

Hileli Balla Mücadele İçin Eğitim Düzenlendi

Yarım asra yakındır arıcılarla kol kola sektörü geliştirmeye çalışan...

Gübre fiyatlarına son 1 haftada yüzde 5 zam geldi!

Tarımsal üretimde çiftçinin en önemli gider kalemlerinden olan gübre...

Fırıncılar uygulamaya başladı: Adana’da ekmeğe zam geldi

Adana Fırıncılar Odası artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam yaptığını...