Balıkesir’de siyanürlü altın madeni projesinde sona yaklaşılıyor

Şeyda Öztürk

Limak Holding’in Balıkesir’deki 390 futbol sahası büyüklüğündeki alanda yapmak istediği siyanürlü altın ve gümüş madeninde süreç ilerliyor.

AKP iktidarında aldığı kamu ihaleleriyle adını sık sık duyuran Limak Holding’in Balıkesir’deki 390 futbol sahası büyüklüğündeki alanda yapmak istediği siyanürlü altın ve gümüş madeninde süreç ilerliyor. Projeye ilişkin halkın görüşü 16 Ocak‘ta alınacak.

Limak Holding bünyesinde yer alan ve yönetiminde Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir’in bulunduğu  Altınordu Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Balıkesir Balya’daki kurmak istediği altın ve gümüş madenini Cumhuriyet geçen günlerde gündeme getirmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 812 sayfalık çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuyla başvuran şirketin bölgede 1724 hektarlık ruhsatı bulunuyor. Onay alınırsa bu ruhsat alanının şimdilik 276.93 hektarlık bölgesinde siyanürlü altın ve gümüş madeni işletecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ceyhan nehri artık temiz akıyor! Gözümüz suyun renginin üzerinde olacak

Uzun bir süredir Adanalı  duyarlı çiftçilerinin yakın takibi nihayet...

Et tüketimi yüzde 50 azaldı fiyatı 30 TL düştü

Et fiyatları, azalan tüketim nedeniyle son dönemde düşüşe geçti....

Hal başkanlarından çağrı: Ucuz sebze ve meyve için haller tüketicilere açılsın

Mevsim sebzeleri hal çıkış fiyatları üzerinden karşılaştırıldığında geçen yıla...

Başkanlık sistemi çiftçiyi de vurdu

Başkanlık sisteminden önce çiftçi, alması gereken desteğin yarısını alırken,...