Hektaş’ın hedefi tohumda bağımsızlık

Tarım sektörüne sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler sunma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla Hektaş, yerli ve milli tohum geliştirme çalışmalarını Hektaş Tohum markası ile sürdürecek.

Hektaş’ın tarımda bir vizyon ve misyon hareketi olduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Hektaş, ülkemizin geleceğine yön veren stratejik sektörlerde sorumluluk üstlenen OYAK’ın bilinç ve farkındalığının çok iyi bir örneğidir. Gıda güvenliği ve gıda egemenliği açısından son derece kritik bir konu olan tohum ıslah çalışmalarında başarılı sonuçlar alan Hektaş, önce bölgesel sonra global bir tohum markası olma yolunda ilerliyor” dedi.

OYAK Kimya Tarım şirketlerinden, Türkiye’de tarım sektörünün öncüsü Hektaş, tohum alanında yeni bir adım atıyor. Son yıllarda Ar-Ge yatırımlarıyla öne çıkan Hektaş, yerli tohum çalışmalarıyla ülke tarımına destek oluyor. Son dört yılda tarla ve sebze grubunda toplam 25 tohum çeşidinin tescilini alan Hektaş, Areo Tohumculuk adıyla sürdürdüğü faaliyetlerine artık Hektaş Tohum olarak devam edecek.

Tarımı geleceğe hazırlıyor

Hektaş’ın çalışmalarıyla ilgili mesaj veren OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, dünyada ve Türkiye’de kritik eşikten geçen tarım sektörünün gündeminde ‘gıda güvenliği’ olduğunu kaydetti. Erdem, şöyle devam etti:

“İklim değişikliği, nüfus artışı, göç, jeopolitik riskler, salgınlar ve afetlerin yanı sıra ekonomik dalgalanmalar da ülkelerin tarım politikalarını belirliyor. Gıda arz güvenliğini; gıda ticaretindeki korumacı eğilimler, gıda milliyetçiliği gibi yeni kavramlarla konuşuyoruz.

Tarımsal verimlilikte ve tarımsal üretimde dünyada ilk 10 ülke arasında olan Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri bu alanda verimli üretim ve sürdürülebilir arz güvenliğini sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz değişim ve dönüşüm çağında, sürdürülebilir tarımsal üretim, ülkeler için hayati öneme sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hüyük çileği üreticileri Avrupa’dan gelen talebe yetişmekte zorlanıyor

Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili almasıyla iç ve dış...

ABD’deki fastfood devinde büyük şok! Burgerde E. Coli çıktı: 49 kişi hastalandı, 1 kişi öldü!

ABD'nin 10 eyaletinde McDonald's restoranlarında üretilen hamburgerlerde koli basili...

22 Ekim listesi: ‘Tek tırnaklı eti’ tespit edilen gıdalar

Tarım ve Orman Bakanlığı, 22 Ekim tarihli ‘tek tırnaklı...

Antalya’da sahte gübre alarmı! DNA Barkod ile iz sürüldü 17 ton sahte gübre ele geçirildi!

Gübre sahtekarları iş başında! Antalya'da çiftçiye satılmak üzere hazırlanan...