Şemsa Denizsel: Merak kendini geliştirmenin esasıdır!

Usta olduğum konularda bile merakım sonsuz. Gelişmenin, öğrenmenin sonu yok. 10 yıl önce istediğim ancak şimdi kısmet olan, İngiltere’deki Bertinet’in beş günlük ekmek kursuna katıldım. Size de anlatayım.

Yıl 2014, ocak.

Temmuz başı için İngiltere Bath’da bir ekmek kursuna kaydımı yaptırıyorum. Daha aylar var, gitmemem için bir sebep olamaz diye düşünüp ödememi de yapıyorum.

Sonra tüm hayatım değişiyor.

Şubat ayında Ayvalık’taki evimde bir tatil yaparken, bilahare Cooks Grove üstüne inşa edeceğim zeytinliğe yolum düşüyor. Hayallerimde bir zeytinlik almak yok ama ben o zeytinliğe âşık oluyorum, mart ayında alıyorum ve hayatımın akışı değişmeye başlıyor.

Öncelikle sağlık sorunları ortaya çıkıyor, üçüncü derece karaciğer yağlanması var, dördüncü etap siroz demek. Acilen bir şey yapılması lazım ve doktorların da tavsiyesiyle tüp mide ameliyatı olmaya karar veriyorum. Ameliyat tarihi olarak 2 Haziran belirleniyor ve benim o ekmek kursuna gidebilmemin mümkün olamayacağı netleşiyor. Tarih olarak da artık geç olacağı için iptal etmiyorlar ve ben bizim ekipten işi ekmek olmayan ama ekmek için deliren, işten de ayrılmak üzere olan Erman Girgin’e sadece İngilizce bildiği için yerime o kursa gitme şansını tanıyorum ve belki de genç bir insanın da hayatını değiştirmesinin önünü açmış oluyorum. Erman bugün İstanbulluların iyi bildiği Bröd’ün kurucusu ve sahibi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Besin yok, taklidi çok

Bakanlığın listesi gıda güvenliğinde gelinen noktayı gözler önüne serdi....

Yedi ile ‘sarı’ kodlu sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yedi il için ‘sarı’ kodlu sağanak yağış...

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: Gümrük Birliği Anlaşması revize edilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Balıkesir’de acele kamulaştırma: ‘Tarım arazileri maden şirketine peşkeş çekildi’

AYEŞGÜL KASAP Balıkesir’de tarım arazileri CVK Madencilik için ‘acele kamulaştırıldı.’ ‘Ekip...