Kooperatiflerin faiz gideri yüzde 859 arttı

Faiz giderleri, Tarım Kredi şirketlerinin de dengesini bozdu. Tarım Kredi Market’in de yer aldığı kooperatif iştiraki 7 şirketin Ocak-Haziran dönemi faiz gideri, 2023’ün aynı dönemine oranla %859’luk artışla 1,6 milyar TL’ye ulaştı.

İktidarın, Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizi perdelemek amacıyla görevler yüklediği kamu kuruluşları arasında yer alan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı şirketler, faiz batağına saplandı. Kooperatifin yedi iştirakinin 2024’ün ilk yarısında faiz için yaptığı ödemenin 1,5 milyar TL’yi aştığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Pahalılığa karşı piyasayı balanse etmek” görevi yüklediği Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi, faiz gideri en yüksek kooperatif iştiraki oldu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı şirketlerin Ocak-Haziran 2024 dönemine yönelik mali tabloları hazırlandı. Şirketlerin altı aylık bilançoları, dudak uçuklatan faiz giderlerini gözler önüne serdi.

YÜZDE 859’LUK ARTIŞ

BirGün’ün ulaştığı Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerine yönelik bağımsız denetim raporlarına göre, yedi şirketin 2024’ün ilk yarısındaki faiz gideri 1 milyar 658 milyon 125 bin TL olarak gerçekleşti. Şirketin 2023’ün ilk yarısındaki faiz gideri ise kayıtlara, 172 milyon 936 bin TL olarak geçti. Şirketin Ocak-Haziran 2024 dönemindeki faiz gideri, Ocak-Haziran 2023 dönemine oranla yüzde 859 arttı.

REKOR MARKETLERDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla mağaza sayısını artıran Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik, kooperatif şirketleri arasında yüksek faiz gideri ile öne çıktı. Şirketin altı aylık faiz gideri, 1 milyar 225 milyon 148 bin TL olarak hesaplandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

1 milyar liralık destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerine...

Rekolte düşüşü ve maliyetler üreticiyi zorluyor

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, zeytin ve zeytinyağının Ayvalık'ın...

Köfteci Yusuf’a ikinci şok! İade başvuruları yağmaya başladı

Domuz eti skandalı sonrası destek için şubelere koşan müşteriler,...

Planlı Üretim Umutları, İthalat Gerçeğiyle Sarsılıyor

https://youtu.be/MmnuJShsJrY?feature=shared