İdil Çimrin: Çocukların beslenmesine muzlu tarifler

İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, muzla hazırlayabileceğiniz pratik kahvaltılık tarifler veriyorum. Okula giden çocuklar için sabah uyanmak bir eziyet. Kahvaltı yapma zorunluluğu ise ayrı bir eziyet. Çocuklara kahvaltıyı daha sevimli ancak bir o kadar da faydalı hale getirmek ise annelerin elinde. Umarım dener ve seversiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MUZLU TOPLAR

MALZEMELER

2 paket kakaolu bisküvi
2 adet muz
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

SÜSLEMEK İÇİN:

Bitter çikolata
Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz. Muzları çatalla ezip karışımı güzelce yoğuruyoruz, buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz. Kıvam alan harçtan bir parça alıp elle yuvarlıyoruz. Arzumuza göre çikolataya Hindistan cevizine buluyoruz. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

MUZLU SMOOTHİE

MALZEMELER

2 adet muz
1 yemek kaşığı bal
1.5 bardak soğuk süt
1 çay bardağı yoğurt
Biraz tarçın
YAPILIŞI: Muz, bal, soğuk süt, yoğurt ve tarçını, blender’da karıştırıyoruz. Tüm malzemeler püre haline geldiğinde blender’ı kapatıyoruz. İçeceğinizin kıvamını yoğurt ya da süt ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Stok yapın!

Türkiye'de 81 ilde 'zirai don' alarmı! Uzmanlar "Fiyatlar artacak"...

Don hasar raporları hazırlanırken üretici örgütlerinin dikkate alınmasını istediği hususlar

Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında...

Eray Özer, Abdurrahman Dilipak’la Greenpeace’i aynı noktaya getiren kanun

Gerçekten de böyle oldu: İklim Kanunu’na bir yanda Abdurrahman...

Didem Eryar ÜNLÜ, İklim Kayıp ve Zarar Fonu’ndan 250 milyon dolarlık ilk destek

Birleşmiş Milletler çatısı altında oluşturulan Kayıp ve Zarar Fonu...