Hileli gıdayı üretende satan da sorumlu olacak

Gıdada taklit ve tağşişi önlemek için bir dizi düzenlemeyi hayata geçiren Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir çalışma hazırlığı içinde. DÜNYA’nın sorusunu yanıtlayan Bakan İbrahim Yumaklı, bu ürünleri satan platformların sorumluluğu konusundaki belirsizliği ortadan kaldıracak bir düzenleme için çalıştıklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve hileli gıda listelerini anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılacağı sistem bugün devreye girdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı önceki gün İstanbul Domabahçe’de düzenlediği toplantıda “Yeni sistemimiz guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak” bilgisini paylaştı.

Yeni sistemin anlatıldığı toplantının ardından katılımcı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yumaklı, tüketicileri aldatıcı faaliyetlere karşı şikayette bulunmaya davet etti. “Vatanda olmadan olmaz” diyen Bakan Yumaklı ayrıca firmaların da kendilerini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Dosya toparlanacak Meclis gündemine taşınacak

Toplantıda Bakan Yumaklı’ya gerek e-ticaret pazaryerleri gerekse zincir ve indirim marketlerin sorumluluğunun ne olacağını hatırlattığımızda, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Demir Şarman’ı işaret ederek, “Kendisi ile de burada. Çalışmalarımız var.” dedi. Bunun yanında satıcılarla ilgili de bir çalışma içerisinde olduklarını açıklayan Bakan Yumaklı, “Satanlarla ilgili belirsizlik var. Herhangi bir ürün; A marketinde bir ürün var.

Bu üründe taklit, tağşiş tespit edince onu satan platformun hiçbir sorumluluğu yok. Satılan platformların da bunlardan ne kadar sorumlu olacağının düzenlenmesi konusu ele alınacak bir husus. Bir yasal düzenleme için Meclis’in harekete geçmesi gerekir. Boşlukta kalan alan var” bilgilerini paylaştı. Bu noktada benzinci örneğini veren Bakan Yumaklı, “Benzincilerde market var. Çeşit çeşit ürün satılıyor. Biz devlet olarak denetledik ama sürekli adam dikmekle olmaz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kapsamında Türkiye’nin İlk Sosyal Gastronomi Odaklı Tarım Zirvesi Düzenleniyor

Adana Valiliği kapsamında gerçekleşecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali...

TMO Ekim ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa fiyatlarına zam geldi!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ekim ayı hububat satış fiyatlarını...

Diyarbakır’da pamuk harmanda kaldı! “Tarihin en sıkıntılı dönemini yaşıyor”

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, pamuk üretiminde...

Meteoroloji açıkladı: 3 Ekim 2024 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 Ekim 2024 Perşembe gününe...