Prof. Dr. Aykut Gül: Tarımda gerçekler ve hakikatten kopuş

Ülkemizin merkezinde yer aldı­ğı coğrafyada yaşanan savaş­lar ve krizler her geçen gün şiddeti­ni artırıyor. Teknolojik gelişmeler ve yapay zekânın yaygınlaşmasıyla dijital platformlar da operasyon alanlarına dönüşmeye başladı.

Psikolojik savaşın giderek ağırlaştığı bir dönemde, T.C. İletişim Başkanlığı’nın Dezen­formasyonla Mücadele Merkezi, hakikatleri ortaya koymak adına, çok hızlı açıklamalar yapıyor.

Artık gıda konusu bir milli gü­venlik meselesi haline geldiğin­den, sürekli teyakkuz halinde olunması gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilk olarak Kasım 2023’te yayınladığı Kamuoyunda Gündeme Gelen İddialar ve Gerçekler bülteni, üzerinden bir yıl geç­meden yenilendi.

Bakanlığın son aylarda, her biri devrim nite­liğindeki projeleri hayata geçirmesi, okların bir anda üzerine çevrilmesine neden oldu.

Neredeyse her yeni güne, yeni bir dezenfor­masyonla uyanıyoruz. Bahsettiğim bültenin yanı sıra, Bakanlığın ilgili birimleri de gerek­tiğinde açıklamalar yapıyorlar.

Ancak mesele, algı çalışmalarının çok güç­lü, planlı ve sistematik olmasında. Daha az okuyan ve daha çok sosyal medyadan bilgilen­meye çalışan bir toplumda maalesef verilen zarar tam olarak kapatılamıyor.

Ülke dışından çok uluslu güçler, pandemide olduğu gibi iklim krizi gibi sorunları da ken­di çıkarları doğrultusunda kullanarak sürekli korku pompalıyor, belirsizlik ortamı oluştura­rak yılgınlığa neden oluyorlar. İçeride ise ma­alesef bazı dijital kaynaklar, her gün yeni bir hakikatten kopuş-post-truth- senaryosuyla zihinleri zehirliyorlar.

Tarımsal üretimde ve ihracatta 2023’te bir­çok rekorların kırılmış olmasına rağmen gıda üzerinden halkı karamsarlığa sürükleme ça­baları giderek artıyor.

Uygulanmaya başlanan tarımda üretim plan­laması, iki yıldır tüm tarım paydaşları ile ortak akılla hazırlanan ve sektörün temel sorunlarını çözebilecek bir çalışma. Aynı gemide olduğu­muz bilinciyle sistemin başarısı için katkı sağ­lamamız gereken bir süreçteyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kapsamında Türkiye’nin İlk Sosyal Gastronomi Odaklı Tarım Zirvesi Düzenleniyor

Adana Valiliği kapsamında gerçekleşecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali...

TMO Ekim ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa fiyatlarına zam geldi!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ekim ayı hububat satış fiyatlarını...

Hileli gıdayı üretende satan da sorumlu olacak

Gıdada taklit ve tağşişi önlemek için bir dizi düzenlemeyi...

Diyarbakır’da pamuk harmanda kaldı! “Tarihin en sıkıntılı dönemini yaşıyor”

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, pamuk üretiminde...