Marketlerde satılan o ballar için ‘Zehir’ uyarısı!

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, marketlerde 70 liraya satılan balların “zehir” niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Bu balların derhal imha edilmesi gerekiyor. Ekmeğimiz tehlikede, onu koruyacağız,” dedi. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın laboratuvarlarında bal analizi için NMR makineleri bulunduğunu belirterek, bu cihazların kullanılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, marketlerde 70 liraya satılan balların “zehir” olduğunu belirterek,“Bu balların acilen imha edilmesi gerekir. Ekmek aslanın ağzında. Ekmeğimizi çaldırmayacağız” dedi.

Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın laboratuvarlarında bal analizi için NMR makinalarının olduğunu belirterek, bunların kullanılmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Şahin, Ankara’da gerçekleştirilen sahte bal operasyonu ve sahte bal üreticileri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

‘MARKET RAFLARINDA 70 LİRAYA SATILAN BALLARIN ‘ZEHİR’ OLDUĞUNU VURGULADI’

“9 milyon 200 bin kovan ve 114 bin ton bal ile dünyada ikinci arı ülkesiyiz. Bal çeşitliliği konusunda da dünyada zirvedeyiz. Türkiye, bu nedenle bir bal ülkesidir. Balı bal yapan bal arısıdır. Bal arısını da yöneten arıcılarımızdır. Balı her il kendi ilinde üretmiyor. İnsanın yaşamsal şartlarının olmadığı koşullarda bal üretiyoruz. Bu insanların emeklerini korumak hepimizin görevidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kapsamında Türkiye’nin İlk Sosyal Gastronomi Odaklı Tarım Zirvesi Düzenleniyor

Adana Valiliği kapsamında gerçekleşecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali...

TMO Ekim ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa fiyatlarına zam geldi!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ekim ayı hububat satış fiyatlarını...

Hileli gıdayı üretende satan da sorumlu olacak

Gıdada taklit ve tağşişi önlemek için bir dizi düzenlemeyi...

Diyarbakır’da pamuk harmanda kaldı! “Tarihin en sıkıntılı dönemini yaşıyor”

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, pamuk üretiminde...