Mustafa Bakacak: Malatya bal üretim ağı oluşturacak

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi, ilçede arıcılığın gelişimine katkı sunmak, kaliteli, organik ve katma değerli ürün üretilmesi konularında bilgilendirmek amacıyla ‘Arının Dili, Balın Özü’ projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında bu alanda çalışmalar yapan, akademik raporlar hazırlayan Doç. Dr. Aziz Gül’ün destekleriyle üreticiye hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi. İlçede arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırılıp bölgede geniş bir üretim ağı oluşturmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, uygulamalı eğitim çalışmasına katılarak bal üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

ANTALYA’NIN ÇOBAN HARİTASI ÇIKARILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı alanlarda çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü ve mera rotalarının haritasını çıkarıyor. Çobanların yaşadığı alanların koordinat bilgileri tek tek alındı. Proje, küçükbaş hayvancılığıyla ilgili verilerin kaydedilmesiyle hayvancılığın gelişmesine de destek sunacak. Belediye ekipleri, projeye ilk başlanan Elmalı’da ‘bayalama taşı’ olarak bilinen tuzlu mineral taşlarını da çobanlara dağıttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

5 Milyar 496 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Yarın Hesaplara Aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 milyar 496...

Zorlu iklim şartları fiyatlarda artışa neden olacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği mali genel kurulunu...

Özel ve İmamoğlu çiftçilerin cezasını ‘kardeş payı’ yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yozgat’ta çiftçilere kesilen cezayı...

Yumurtaya dokunduktan sonra elinizi mutlaka yıkayın!

TÜGİS Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Haftası’nda salmonella bakterisine dikkat...