Bakan Yumaklı duyurdu: Şeker pancarı alım fiyatı haftaya açıklanıyor

‘Türkiye Buluşmaları’ etkinliği kapsamında Konya’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatının gelecek hafta içinde açıklanacağını duyurdu. Basına yaptığı açıklamada su sorununa da değinen Bakan, “Eğer suyumuzu yönetmezsek 1000 metreküpün altına düştüğünde kategori olarak su fakiri olan ülkeler arasına girmemiz işten bile değil” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkenin gıda arz güvenliği başta olmak üzere, üretimi daha iyi seviyelere getirmek için tarımda çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti ve ekledi: “2024 yılı tarımsal ihracat rakamının 35 milyar dolara doğru gittiğini belirtmek istiyorum. Tarımsal üretim desteklemeleri artık 3 yıllığına ve üretim sezonu başlamadan önce açıklanmış oldu. Bu da yine ilk olarak yapılanlardan biri. Desteklerin nakdi olarak verilmesi uygulamasını da tekrar yürürlüğe soktuk. En önemlisi de gençlerimizin ve kadınların üretimin içinde olmasını sağlamak adına birçok pozitif ayrımcılık yaptık.”

Şeker pancarı alım fiyatları açıklanıyor

Konyalı çiftçilerin şeker pancarı alım fiyatına ilişkin beklentisine de dikkati çeken Yumaklı, “İnşallah önümüzdeki hafta içinde şeker pancarı fiyatlarıyla alakalı bundan önce olduğu gibi bütün hesaplarımızı kılı kırk yararak belirleyip açıklamış olacağız” ifadesini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakandan ihracat açıklaması: Unda birinci, makarnada ikinciyiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin dünyada un...

Gazi Kutlu: Şeker pancarı alım fiyatı ne kadar olacak? İşte tahminler

Bu yıl beklentim geçen yıl 1.885 TL olan fiyatın...

Cengiz Çakır: Tıbbî kenevir yönetmeliği (2)

12 Eylül 2024 tarihinde bu köşede yayınlanan yazıda yönetmeliğin...

Meteoroloji’den birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı gününe ilişkin hava durumunu paylaştı....