Çay-simit tarifesi 23.400 liraya ulaştı

4 kişilik bir ailenin bir öğünlük çay-simit masrafı 260 lira, bir günlük masraf 780 lira, aylık ise 23 bin 400 liraya ulaştı.

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) çay simit fiyatları, asgari ücreti bile aştı. ATO’nun kıraathane/kahve tarifesine göre çay 50 lira. 15 liralık simitle birlikte bir öğünlük çay-simit tarifesi 65 lira oluyor. Bu hesapla 4 kişilik bir ailenin bir öğünlük çay-simit masrafı 260 lira, bir günlük masraf 780 lira, aylık ise 23 bin 400 liraya ulaşıyor.

ÇAY-SİMİDE YETMİYOR

19 bin 271 liralık açlık sınırının bile altında olan asgari ücret ise halen 17 bin 2 TL’de tutuluyor. Hesaplamayı yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelmeden önce çay-simit üzerinden dönemin siyasetçilerini eleştirdiğini hatırlatarak “Ekonomi o kadar büyük sıkıntı içerisinde ki zamlar durmuyor, asgari ücretli, emekli ve sabit gelirlinin maaşı ortada. Zamanında her yerde çay-simit hesabı yapan iktidar sus pus oldu” değerlendirmesini yaptı. İlgezdi, “Bırakın dengeli ve yeterli beslenmeyi, çay ve simide para yetmiyor. Kira, faturalar, ulaşıma da para kalmıyor” diye konuştu.

Ocak ayına göre alınan maaşların yerinde saydığını ancak maaşlardaki erimenin ciddi bir şekilde artığının altını çizen İlgezdi, şöyle devam etti:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım ve ticaretin ortak gündeminden 4 başlık!

Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıklarının aylık koordinasyon toplantısında;...

TMO’dan ürünlerin çürütüldüğü iddialarına açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa stoklarının açık...

1 milyarlık ‘sahte bal’ ele geçirildi: 6 gözaltı

Ankara'da tüketime uygun olmayan ve etiket mevzuatına aykırı balların...

Meteoroloji o bölgeyi uyardı: Kuvvetli yağış geliyor!

Meteoroloji sağanak yağışların etkili olduğu Doğu Karadeniz için yeni...