Mustafa Bakacak: Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

Tarih boyunca hep tarım ve meyvecilik üretimiyle anılan, Philomelion adıyla kurulduğu dönemden bu yana elma sevenler şehri olarak tanımlanan Konya Akşehir’de ilk kez Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı düzenlendi.

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuar, sektörün öncü firmalarıyla üreticiyi buluşturdu. Fuarda, tarımsal faaliyetleri kolaylaştıracak, daha fazla verim alınmasını sağlayacak teknolojik ekipmanlar tanıtıldı. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, 34 kırsal mahallenin sorunlarını yerinde tespit edip çözüme kavuşturacak Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü hizmete açarak seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirdi.

Elma sevenlerin şehrinin ilk fuarı

KAYSERİLİ KADIN ÜRETİCİYE TAVUK DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ sloganıyla serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması projesini başlattı. Proje kapsamında kırsal kesimde oturan kadın üreticilerden, her birine 10’ar adet olmak üzere 1000 aileye 10 bin yarka (ferik) cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. “Hanımefendileri bu projeyle teşvik ediyor, üreten olmalarını sağlıyoruz” diyen Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dağıtılan tavukların 120 günlük olduğunu ve bir ay içinde yumurtlayacaklarını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TÜİK açıkladı: Çiftçinin enflasyonu katlanarak büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat...

Çay-simit tarifesi 23.400 liraya ulaştı

4 kişilik bir ailenin bir öğünlük çay-simit masrafı 260...

Tarım ve ticaretin ortak gündeminden 4 başlık!

Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıklarının aylık koordinasyon toplantısında;...

TMO’dan ürünlerin çürütüldüğü iddialarına açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa stoklarının açık...