OGM parayı saklamış

OGM’nin 2024’ün ilk yarısına yönelik verileri, orman yangınlarına müdahalede yaşanan zafiyete ayna tuttu. Helikopter ve uçak alımına yönelik ayrılan 500 milyon TL’lik kaynağa dokunulmadığı ortaya çıktı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) 2024 yılının Ocak-Haziran dönemine yönelik verileri, dramatik tabloyu gözler önüne serdi.

Orman yangınları ile mücadelede zafiyeti sorgulanan idarenin, “Orman Yangınları ile Mücadele” başlığı altında planladığı helikopter ve uçak alımı hedefini hayata geçirmediği öğrenildi.

Orman yangınlarına ilk müdahalede ve büyümesini engellemekte kritik önemi bulunan helikopter ve uçak alımı hedefine yangın sezonundan önce ulaşamayan OGM, “Orman Yangınları ile Mücadele” kapsamında konulan diğer birçok hedefin de uzağında kaldı.

UÇAK VE HELİKOPTER HEDEFİ TUTMADI

OGM, “Orman yangınları ile mücadele” amacıyla 2024 yılının ilk yarısı için 30 hedef belirledi. Hedeflerden arasında, yangın söndürme uçağı ve helikopteri alımına yönelik hedef de yer aldı. İdare, yangın söndürme uçağı ve helikopter alımı için toplam 500 milyon TL’lik harcama öngördü. Toplam 500 milyon TL’lik kaynağın 460 milyon TL’sinin küçük yangın tanker uçağı için ayrıldığı belirtildi. Müdürlük, tanker uçağının yanı sıra 10 milyon TL’lik de helikopter su kovası almayı planladı. Ancak müdürlük, planladığı satın almayı gerçekleştiremedi. 2024’ün ilk yarısında, helikopter ve uçak alımına yönelik tek kuruş harcanmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Fiyatlar yüksek emek değersiz ürünler hileli

İrfan Donat 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, tarımda verdiği...

17 Ekim listesi: Sağlığı tehlikeye düşürecek peynirler

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘natamisin tespiti’ nedeniyle sağlığı tehlikeye...

Fikri Türkel: İklim değişikliği olmasaydı tarımsal verim nasıl olurdu?

Farklı konularda araştırmalar yayınlayan “Our World in Data”, geçen...

Bakan Yumaklı duyurdu: IPARD III programı ile 211 projeye 1,9 milyar lira hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "IPARD III Programı...