Bafra Ovası’nda ani sağanak kabusu: Zarar çok büyük!

Samsun’da geçen hafta kuvvetli yağış nedeniyle sular altında kalan Bafra Ovası’nda üreticiler, zararlarının çok büyük olduğunu söyledi. Ani sağanak kâbusu yaşadıklarını belirten üreticiler, kendilerini dinlemeye gelen siyasilere sitem ederek, tahliye kanallarının temizlenmesini istedi.

Samsun’un Bafra ilçesi Türkiye’nin en büyük meyve sebze üretim merkezlerinden birisi. Bafra Ovası, geçen hafta Cuma akşamı etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kalırken karpuz, kavun ve biber gibi belli başlı ürünler tarlada çürüdü. Tam da sebze meyve sezonunda ürünleri çürüyen Bafralı üretici büyük zarar gördü.

4 üretim merkezinde inceleme

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, beraberinde AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile birlikte bölgeye giderek üreticilerle bir araya geldi. Kırcalı, Semiz ve Kılıç, Karıncak, Yeşilyazı, Koşu ve Fener Mahallelerinde çiftçilerle toplantı yaptı, hasar gören tarım alanlarını gezdi.

Ani sağanaklar kâbus oldu

Milletvekili Orhan Kırcalı ile birlikte Başkanlar Hamit Kılıç ve İbrahim Semiz’e içini döken üreticiler, “Ani sağanaklar kâbus oldu. Bir kez daha ani yağışların kurbanı olduk. Su baskınlarına karşı mücadele edemiyoruz. Küresel ısınma nedeniyle ani sağanak yağışlar sık görülmeye başladı. 3 günde yağması gereken yağışı bölgemiz 1 ya da 2 saatte oluyor. Buna karşın yeni ve akılcı önlemler gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Verim kaybı yüzde 50’yi buldu: Ayçiçeği üreticisine uyarı

Trakya'da ayçiçeğinde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 50'lileri...

Anket sonuçlandı: Ekonomistler eylül ayında yüzde 2,09 aylık enflasyon bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ekim Perşembe günü eylül ayı...

Gıda ihracatı sekiz ayda 15 milyar dolara dayandı!

Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3...

Hamsi, istavrit ve palamutta mikroplastik

Karadeniz ve Marmara’da ekonomik değeri olan 19 balık türünde...