Kesmek yerine aşıladığı verimsiz ayva ağacından şimdi üç çeşit meyve alıyor

Trabzon’da emekli bir akademisyen evinin bahçesinde verim alamadığı ayva ağacını kesmeye kıyamayıp farklı meyveler aşılayınca tek ağaçta 3 farklı meyve yetiştirdi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Akyazı mhallesi sakinlerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden emekli İngilizce okutmanı Kenan Koç, evinin bahçesinde bulunan ve meyve vermeyen ayva ağacını kesmeye kıyamadı. Ağaca muşmula, elma ve 2 çeşit armuttan çelik aşı yapan Koç, bugünlerde ağaçtaki farklı meyveleri görünce çok heyecanlandığını söyledi.

“KESMEK YERİNE BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİM”

Aşıladığı ayva ağacında muşmula, elma ve armut çeşitlerinin bulunduğunu belirten Koç, “Genelde ayva ağacını kaliteli verim olsun diye muşmula aşısı yapılır. Ben de ayva ağacını dibinden aşıladım. Ağaçta elma, armut gibi meyvelerin olabileceğini düşünerek denedim. Ayva ağacı verim vermediği için ben de kesmeyerek bu şekilde değerlendirdim. Bu ağacımızda ayvadan başka hepsi var. Ağaçta, muşmula, armudun çeşitlerinin yanı sıra elma da vardı. Elmanın sonu geldiği için bitti” dedi.

“BENİM UYGULADIĞIM AMATÖRCE BİR OLAY”

Ağaçta farklı meyveleri görünce heyecanlandığını belirten Koç, “Benim uyguladığım amatörce bir olay. Çelik aşısı yapıyorum diğer aşıları pek bilemiyorum. Bunu sadece ayva ağacına uyguladım. Genelde elma, armut, muşmula, ayvaya uygulanabilen meyveler. Ağaçtaki meyveleri görünce heyecanlandım, insana mutluluk veriyor. Ağaçlarda değişik meyveler, kirazlarda da olabiliyor. Örneğin golden elma, sarı elma, kırmızı elma aynı ağaçta farklı cins meyve olabiliyor” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakan Yumaklı: Üreticimizin yanındayız, en geniş don hasarıyla karşı karşıyayız

Bakan Yumaklı son günlerde yaşanan zirai don olaylarına ilişkin...

Soğuk hava etkili oldu! Tarımı zirai don felaketi vurdu

 Türkiye’de son birkaç gündür etkili olan kar yağışı ve...

IPARD III başvuruları Haziran’da başlıyor! 50 milyon Euro destek sağlanacak

81 ildeki yerel eylem gruplarına yüzde 100 hibeli olmak...

Malatya’da zirai don etkili oldu: ‘6 Şubat sonrası ikinci afet!’

Malatya'da etkili olan kar yağışı sonrası MTSO ve MAGİNDER'den...