CHP’li Gürer: ’71 ilinde soğan yetişen ülkemizde bin ton soğan ithal edildi’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soğan ithalatının üreticiyi olumsuz etkilediğini belirterek, “TÜİK verilerine göre, 1.016 ton yurt dışından soğan ithal edilmiş. Bu yolla piyasa baskılanıp üretici tüccarın önüne atılıyor” eleştirisinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde uygulanan tarım politikalarının yerli üreticiyi sıkıntıya sokarken ithal ürün getirenlere kârlı bir alan yarattığını söyledi.

Gürer, Türkiye’de TÜİK’e göre dahi bir yıllık girdi maliyet artışının yüzde 52 ulaştığı bir süreçte ürün fiyatların düşmesi beklenmeyeceğini belirtti.

CHP’li Gürer, tarım ilacı, gübre, tohum, mazot, nakliye gibi doğrudan üretim maliyetlerinin artışı yanında işçi maliyetlerinin artmasınında sorunu katladığını belirtti.

“SOĞAN İTHALATI ÜRETİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Patates ve soğan gibi çok tüketilen ürünlerde oluşan üretim sorunlarına vurgu yağan Gürer, soğan ithalatının üreticiyi olumsuz etkilediğini de belirtti.

“71 İLDE YETİŞMESİNE RAĞMEN İTHAL EDİLİYOR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 71 ilde soğan yetiştirildiğini belirterek, “Ülkemizde 71 ilde soğan yetişiyor. Ama soğan üreticisi, ürettiği ürünü bir kısmını işçilik maliyetini dikkate alıp tarlada bırakan da oldu. Çünkü tam bu üretim sürecinde yurt dışından ithal soğan gelip marketlere veriliyor. TÜİK verilerine göre, 1.016 ton yurt dışından soğan ithal edilmiş. Bu yolla piyasa baskılanıp üretici tüccarın önüne atılıyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Akdenizli zeytinyağını eli titreyerek tüketiyor

Kuraklık ve sıcak hava dünyanın en büyük üreticisi İspanya’nın...

6 ayda marketlere zam yağdı

TÜİK’e göre gıda fiyatları 6 ayda yüzde 25.25 arttı....

İrfan Donat: III. Dünya Savaşı çıkarsa gıda cephaneliği hazır mı?

Stratejik tarım ürünlerinin küresel üretim, stok ve ticareti iki...

SUDER: Türkiye’de pet şişelerin kapak rengi suyun çeşit ve içeriğini göstermez

SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, Türkiye’de pet şişelerinin...