Fatoş Karahasan: Metro Türkiye raflarında 200 coğrafi işaretli ürünümüze destek veriyor

1964 yılında Almanya’da kurulan ve bugün 30’dan fazla ülkede hizmet veren uluslararası perakende şirketi Metro, 1990 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 20 şehirdeki 35 mağazasıyla 4 bine yakın çalışana istihdam sağlıyor. 

Metro Türkiye, et, balık, bal ve meyve sebze izlenebilirliği; sürdürülebilir hayvancılık; balıkçılık; kafessiz tavuk yumurtası; gıda atığı; coğrafi işaretli ürünler gibi başlıklarla projeler geliştiriyor.

Türk mutfağını korumak, geleceğe taşımak ve şefleriyle birlikte dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak amacıyla 2012’de başlattığı “Coğrafi İşaretli Ürünler” projesi kapsamında kamuoyunda farkındalık yaratmak için de çalışmalar yapıyor

Kırsal kalkınmaya destek amacıyla kooperatiflerle, küçük üreticilerle ve kadın girişimcilerle çalışmaya özen gösteriyor. 50’ye yakını kadın girişimci ve kadın kooperatifi olan 800’den fazla üretici ve üretici örgütüyle işbirliği yapıyor.

Mardin Kızıltepe’nin Kırmızı Mercimeğine alım garantisi

Türkiye’de hâlihazırda Coğrafi İşaret tescili almış 1.590 ürün mevcut. 631 aday ürün de beklemede. Avrupa ülkelerinin tümünde toplam coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 3 bin 500 iken, Türkiye’de 2 bin 500 – 3 bin civarında coğrafi işaret tescili alma potansiyeline sahip ürün bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hükümete desteği artırma çağrısı yapan TZOB’dan ‘çiftçi kalmayacak’ uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Zirai don felaketi için muhalefetten acil çağrı: Çiftçilerin borçları ertelensin

Türkiye, son 30 yılın en ağır zirai don felaketlerinden...

Tarım ve kırsal kalkınma 2025 yılı destekleri başlıyor

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen...

Pamuk, düşük taleple bastırılıyor!

ABD’nin açıkladığı gümrük vergilerinin yarattığı ekonomik belirsizlik küresel piyasalarda...