Kakao fırtınası Türkiye’ye ulaştı

Küresel kakao fiyatlarındaki çılgın artış Türkiye’deki kakao ve çikolata fiyatlarına da yansıdı. TÜİK verilerine göre, mayıs ayının zam şampiyonu kakao oldu. Çikolata ve şekerleme fiyatlarındaki artışlar da dikkat çekti.

Küresel kakao fiyatlarındaki artış Türkiye’de de kendini gösterdi. Mayıs ayı zam şampiyonu kakao oldu.

Küresel kakao arzında iklim ve üretim kaynaklı yaşanan arz endişeleri, Türkiye’deki kakao fiyatlarını da artırdı. Kakao fiyatlarındaki artış TÜİK verilerine de yansıdı.

TÜİK verilerine göre, 2024 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan temel başlık, yüzde 15,51’lik oranla ‘kakao (kakaolu ürünler hariç)’ oldu.

Verilere göre, kakao fiyatları son bir ayda yüzde 15,51 artarken son bir yılda yüzde 108,8 artış gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hükümete desteği artırma çağrısı yapan TZOB’dan ‘çiftçi kalmayacak’ uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Zirai don felaketi için muhalefetten acil çağrı: Çiftçilerin borçları ertelensin

Türkiye, son 30 yılın en ağır zirai don felaketlerinden...

Tarım ve kırsal kalkınma 2025 yılı destekleri başlıyor

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen...

Pamuk, düşük taleple bastırılıyor!

ABD’nin açıkladığı gümrük vergilerinin yarattığı ekonomik belirsizlik küresel piyasalarda...