Buğdayın taban fiyatı ne zaman açıklanacak? Çiftçi merak içerisinde

Hasat yapan yüzlerce çiftçi, buğdayın taban fiyatı ne zaman açıklanacak diye merak ediyor. Çiftçiler hergün “Buğdayın taban giyatı açıklandı mı?” diye merak ederken taban fiyatın en az 12 lira olması beklentisi içindeler.

Tarım Mahsülleri Ofisi (TMO) henüz buğdayın taban fiyatını açıklamadı. Yüzlerce çiftçi ise “Buğday fiyatı ne zaman açıklanacak, buğday taban fiyatı açıklandı mı? diye merak ediyor.

Ancak TMO,  geçtiğimiz yıl 7 liradan alınan buğday için bu yıl taban fiyatının belirlemiş değil. Girdi maliyetinin arttığını söyleyen çiftçi söz konusu belirsizliğin sonlanmasını istiyor.

“12 liradan aşağı bizi hayatta kurtarmaz”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde buğday hasadı yapan çiftçiler taban fiyatın henüz açıklanmamış olmasına tepki gösterdi. ANKA’ya konuşan Osmaniyeli çiftçi Osman Durmuş, şunları söyledi:

“Fiyat açıklanmadı. Buğdayımızı dökecek yer yok.12 liradan aşağısı bizi kurtarmaz. Mazot olmuş 45 lira. Zehir olmuş dünyanın parası. Gübre olmuş dünyanın parası. Şuan da bizim mahsulümüz para etmiyor. 12 liradan aşağı bizi hayatta kurtarmaz. Çiftçi ekmezse bu milletin hali ne olur? Aç kalır.”

Çiftçi Şahin Akgöllü çiftçinin ekonomik zorluklar çektiğini ifade ederek, “Çiftçinin masrafı mazot pahalı. Verim fena değil 11-12 lira beklentisi var. Geçen sene 7 liraydı verim yoktu bir şey anlamadı çiftçi. Çiftçi perişan. Traktör alıyorlar banka faizleri yüksek. Ödeme yapamıyorlar faize düşüyorlar” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 1 milyon çiftçi kayıp nerede bunlar?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazot, gübre, ilaç gibi...

Dünyayı Besleyen Kadınlar’a 35 milyon TL bütçeli proje!

PepsiCo Türkiye, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde Adana’da...

Köfteci Yusuf skandalı o bakanı koltuğundan edebilir: İki eski bakan geri mi dönüyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine revizyonu sinyali vermesinin ardından, AKPve...

Memleketin 22 yıllık özeti

AKP iktidarında yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu....