Hayvancılıkta çoban krizi: 42 bin lira maaşa çalışacak çoban bulamıyor!

Çoban sorunu, hayvancılık sektöründe ciddi bir sorun haline geldi. Yüksek maaş verilmesine rağmen üreticilerin çoban bulamamasından dolayı üretimden çekilmek zorunda kalıyorlar.

İHA’nın haberine göre, Tarımın kalbi Sivas’ta, 42 bin lira maaş, dayalı döşeli ev ve karavan imkanlarına rağmen çalıştırılacak çoban bulunamıyor.
Geleneksel mesleklerden biri olan çobanlık, teknolojinin ilerlemesi ve endüstriyelleşmenin yaygınlaşması nedeniyle genç nesiller tarafından tercih edilmiyor. Sivas’ın Şarkışla ilçesinde koyun yetiştiriciliği için bir girişimde bulunan Niyazi Mit, çoban bulma sürecinde zorluk yaşadıklarını ifade ediyor.

Mit, işçi bulma sorununu sosyal medyada bir ilan paylaşarak çözmeye çalışıyor. Ancak günümüzde insan gücüne dayalı tarım işlerinde çalışan sayısı giderek azalıyor. Endüstriyelleşme ve şehirleşme eğilimi, çobanlık gibi geleneksel meslekleri tercih edilmeyen hale getiriyor.

Mit, çobanlık yapacak aile çobanı arıyor ve koyun yetiştiriciliği için sağlanacak maaş, sigorta, barınma, giyim ve yeme içme gibi temel ihtiyaçları sunuyor. Ayrıca yaz aylarında arazide rahat etmeleri için karavan gibi imkanlar da sağlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

3.3 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 305...

Bitkisel üretimde 2025 zor geçecek: TÜİK verileri kayıpları gösteriyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılına ilişkin ilk bitkisel...

Bu yaz meyveye uzaktan bakacağız

Zirai don nedeniyle meyve üretiminde milyonlarca ton kayıp yaşanacak....

Beyaz altın ekiminde sona gelindi

Beyaz altın olarak tanımlanan çeltik ekiminde sona doğru... Karabük'te...