Zeytinyağı Sağlık ve güzellik iksiri mi yoksa ünlü modası mı?

Zeytinyağının yıldızı son dönemde Beyonce, Gwyneth Paltrow ve Jennifer Lopez gibi ünlülerin güzellik ve sağlık tercihi olarak yeniden parladı. Uzmanlar ünlülerin shot bardaklarında her gün içip ciltlerine sürdüğü zeytinyağının etkilerini değerlendirdi.

Sürekli değişen sağlıklı yaşam trendleri ve ünlülerin desteklediği sağlık modaları dünyasında yeni bir trend var: Günlük zeytinyağı shot’ları. Kourtney Kardashian, Beyonce, Gwyneth Paltrow ve Jennifer Lopez bu trendin öncüleri. Yıllar önce de Hollywood yıldızı Goldie Hawn’ın yatmadan önce zeytinyağı içtiği, nemlendirici olarak kullandığı, güzellik ikonu Sophia Loren’in ise bu yağla banyo yaptığı söyleniyordu.

TikTok’ta patladı

Büyük ölçüde ünlülerin promosyonu sayesinde, zeytinyağı içmek artık dünya çapında bir TikTok sansasyonu haline geldi. Viral videolar, influencer’ların kült zeytinyağı markalarının reklamını yaptıklarını ve sindirimi iyileştirmekten akneyi temizlemeye kadar çok çeşitli sağlık yararlarını ilan ettiklerini gösteriyor. Peki zeytinyağı içmek sağlığımız için gerçekten mucizeler yaratabilir mi? Conversation bu yeni zeytinyağı trendini masaya yatırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

1 milyar 962 milyon 46 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 962 milyon...

Türkiye ‘La Nina’ etkisine giriyor

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), dünya genelinde hava sıcaklıklarını düşüren...

Sanıldığı gibi değilmiş… Vitamini azalmıyor artıyor!

Meyve, sebze, et... Daha pek çok gıda öğesini taze...

Tarım şehri İnegöl’de ceviz hasadı başladı! Hedef 42 bin ton ceviz

Tarım şehri İnegöl’de ceviz hasadı başladı. Ceviz yetiştiriciliğinde son...