Singapur İslam Konseyi “ekili/ kültür et helal” diyerek yapay etin yenilmesine onay verdi. Konsey; yapay et ile ilgili gelişmeyi “sürdürülebilir gıda çözümlerine yönelik küresel bir ivme” olarak duyurdu.
Kültür et Singapur’da 2020 yılından beri satıştaydı. “Helal pazarı” sadece Müslümanların değil tüm dünyada 1 milyardan fazla insanın tercihi.
275 milyar dolarlık helal et pazarının 2032’de 723,7 milyar dolar olması öngörülüyor. İklim felaketi, zorlaşan tarımsal faaliyetler nedeniyle yoksulların gıda güvenliği ve güvencesi tehlike altında. Tahmin edilemezlik kurumları etikle sınıyor/zor kararlar almaya itiyor. Fao, gıda hakkı için; “kültürlere ve inançlara saygılı olmalıdır” diyor. Bu anlamda, karar beslenme kültürü için devrim niteliğinde.
Singapur İslam Konseyi’nin aldığı karar sonrası gözler; İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün vereceği küresel karara çevrildi. MUIS’ın emsal teşkil eden kararı alternatif protein ve yapay gıda endüstrisini sevindirirken, Singapur’un da insanlığın geleceği konusunda ne kadar cesur olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Paris 2024 Olimpiyatları’nın karbon ayak izini düşürmek için kolları sıvadı
Statlarda geri dönüşüm malzemeden yapılmış 11 bin koltuk konuklarını bekliyor, alanda 50 binden fazla geri dönüştürücü olacak. Modacı Setella McCartney, “iklim değişikliği ile mücadelede çevre dostu çözümler için modaya belirli yasaklar getirilmesi” çağrısında bulundu.