Oba Makarna halka arzla büyüme hedeflerine ulaşacak

Türkiye’nin makarna ihracat şampiyonu Oba Makarna, halka arz sürecini başlattı. Şirketin CEO’su Alpaslan Özgüçlü, halka arzın şirketin büyüme planlarına ve yatırımlarına ivme kazandıracağını söyledi. Özgüçlü, halka arz gelirlerinin büyük bir kısmını ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artışı yatırımları için kullanacaklarını belirtti.

Bir süredir sakin seyreden halka arzlar yeniden hız kazanıyor. Türkiye’nin önemli şirketleri bir bir halka açılıyor. O şirketlerden birisi de 1966 yılında Gaziantep’te kurulan Oba Makarna oldu.

2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan şirket, 2010 yılında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı büyük yatırımla Türkiye’nin en büyük makarna üretim kapasitelerinden birine ulaştı. 2017 yılında Sakarya Hendek’te ikinci bir fabrika satın alan şirket, burada da makarna ve noodle üretimine başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan şirketin gelecek hedeflerini ve halka arz sürecini Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü ile konuştuk.

Vizyonlarının, en iyisini üreterek ürünlerini ağırlıklı olarak ihracata kanalize etmek ve küresel pazarlarda var olmak olduğunu söyleyen Alpaslan Özgüçlü, “Yurt içi pazarda Oba Makarna ve Obamie Noodle markalarıyla ürün satışı gerçekleştiriyoruz, yurt dışı pazarda ise Oba Makarna’nın yanı sıra; Oba Gold, Obalino, Nido, Eva, Omelia, Pasta Layla, Pasta Savana, Vera, Rosa Linda markaları ile satış faaliyetlerine devam ediyoruz. Oba Makarna olarak Türkiye üretiminin %25’ini gerçekleştirmekteyiz. Dolayısıyla Oba Makarna’yı sadece Türkiye’nin değil, makarna sektöründe dünyanın önde gelen şirketleri arasına taşıdık” dedi.

Halka arz gelirinin yarısı kapasite artışına gidecek

Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, halka arzdan elde edilecek gelir ile birlikte öncelikli olarak ürün kapasitesini ve çeşitliliğini büyütüp yatırımları güçlendireceklerini belirtti. Özgüçlü, “Yeni dönem ile birlikte, küresel ölçekte sıralamamızı daha üst sıralara taşımayı ve global gıda liderleri arasında yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz.

Halka arz gelirlerinin %40-50’sini ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artışı yatırımları için kullanmayı amaçlıyoruz. Yatırımlarımız arasında temiz enerji yatırımları ve Ar-Ge çalışmaları bulunuyor. Halka açık bir marka olarak, büyüme yolculuğumuza daha kurumsal ve stratejik yepyeni adımlarla devam etmek istiyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması 2024

https://www.youtube.com/live/kgCGmjLuZT8?feature=shared  

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...