Manisa’da beklenmeyen hasat: Ocak ayında yeniden meyve verdi…

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ocak ayında sürpriz bir hasat yapıldı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir ceviz ağacının yeniden meyve vermesine neden oldu. Üzerinde tek bir yaprak bile kalmayan ceviz ağacının meyve verdiğini gören yaşlı çiftçiler ise böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yapraklarını döken ceviz ağacı ikinci kez meyve verdi. Görenleri hayrete düşüren olay Alaşehir’in Hacıaliler Mahallesi’nde yaşandı. Yapraklarını tamamen döken ceviz ağacını budamaya giden çiftçiler onlarca cevizi ağaç dallarında görünce hayrete düştüler. Ağaçların sahibi ve komşuları cevizleri toplayıp kırarak yedi. Cevizlerin olgunlaşmış olmasına da şaşıran çiftçiler hayatlarında ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiklerini söyledi.

Alaşehir Hacıaliler Mahallesi’nde oturan Hayriye Peker (61), evlerinin bahçesinde bulunan ceviz ağacını budamak için gittiklerinde ağacın meyve verdiğini gördüklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması 2024

https://www.youtube.com/live/kgCGmjLuZT8?feature=shared  

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...