Muğla’da yeni yılda 6 mermer ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başlatıldı. Projelerin tamamı orman arazisi içinde yer alıyor.
Muğla’da yeni yılda 6 mermer ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Projeler, önemli doğa alanı ve orman arazisinde yer alıyor.
Yüz ölçümünün yüzde 68’i orman ile kaplı olan Muğla’da Fethiye, Yatağan ve Menteşe ilçelerinin önemli doğa alanı ve orman arazisinin yer aldığı bölgelerinde yeni yılda yeni mermer ocakları açılması için ÇED süreci başlatıldı.
‘2023’YE KADAR RUHSAT’
Yatağan’a bağlı Çukuröz Mahallesi’nde 22,61 ve 19,54 hektarlık 2 ayrı bölgede yapılması planlanan Sulu Tel Kesme Yöntemi İle 2-B Grubu Maden (Mermer) Ocağı projesi için 4 Ocak’ta ÇED süreci başlatıldı. Projeye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2022 tarihinden 25 Şubat 2032 tarihine kadar geçerli olmak üzere 2-B Grubu İşletme Ruhsatı verildi.
ÇED dosyasında, 22,61 ve 19,54 hektarlık faaliyet sahalarının tamamının orman arazisi olduğu, orman izinleri alınmadan faaliyete başlanılmayacağı belirtildi.