Meteoroloji’den son tahmin, saat verdi… Çok sayıda il için çığ, sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun birçok bölümü için sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Yağışların Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak’ta kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusuna çığ uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak’a ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı.

Son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas’ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Hatay’ın batı ilçeleri, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş’ın Andırın ve Türkoğlu ilçeleri ile zamanla Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Meteoroloji, Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerini çığ riskine karşı uyardı. Vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; İstanbul’da önümüzdeki günlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumu

MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 18°C
Çok bulutlu

EDİRNE °C, 16°C
Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 16°C
Çok bulutlu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 19°C
Çok bulutlu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 17°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay’ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

HATAY °C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

www.mgm.gov.tr/tahmin/turkiye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bursa’da zirai donun faturası ağır olacak

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerindeki meyve ağaçlarında yüzde...

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Son Günlerde Yaşanan Zirai Don Olaylarına İlişkin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaşanan zirai don olaylarıyla...

TOBB ve TMO’dan “zirai don” uyarısı: Çiftçiye destek olmadan üretim sürdürülemez

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,...

Arz zincirinden gıda enflasyonuna… Zirai donun faturası ağır olacak!

Nisan ayının ortasında yurdu etkisi altına alan ani soğuk...