Türkiye Ormancılar Derneği’nden Şengör’ün ardından Ortaylı’ya yanıt

Türkiye Ormancılar Derneği, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Eğer orman mühendislerinin bütün bu usulsüzlüklere karşı ciddi bir şekilde mücadele verdiğini, tepki gösterdiğini, rapor yayınladığını söyleyen varsa beri gelsin. Ben şahsen özür dilemekten çekinmem.” sözlerine yanıt verdi, yapılan çalışmaları ve raporları paylaştı.

Türkiye Ormancılar Derneği, Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın, 17 Aralık 2023’te Hürriyet gazetesinde yer alan yazısına yanıt verdi.

Türkiye Ormancılar Derneği’nin Celal Şengör’e madenlerle ilgili verdiği yanıtı köşesine taşıyan Ortaylı’ya yanıt veren derneğin açıklamasında “Öncelikle, 1924 yılında kurulmuş ve neredeyse 100 yaşına ulaşmış köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Ormancılar Derneği olarak, Sayın Ortaylı’nın madenler ve doğa konusunda Prof. Dr. Celal Şengör’le aynı bakış açısına sahip olmamasından mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz.” ifadelerine yer verildi.

Ortaylı’nın “Eğer orman mühendislerinin bütün bu usulsüzlüklere karşı ciddi bir şekilde mücadele verdiğini, tepki gösterdiğini, rapor yayınladığını söyleyen varsa beri gelsin.” sözlerine yanıt verilen açıklamada, “Sayın Ortaylı’nın yapılmadığını düşündüğü her şeyi derneğimiz ve derneğimizin orman mühendisi üyeleri yıllardır yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Keşke Sayın Ortaylı önyargılı yaklaşımını yazıya dönüştürmeden önce derneğimize bir telefon açsa ya da hiç değilse derneğimizin internet sayfasını göz ucuyla da olsa inceleseydi.” denildi.

Çalışmalara ve raporlara dair döküman ve link paylaşılan açıklama şu ifadelerle sonlandırıldı:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...

Ebru Erke: Tütsü, keven, mezla

Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep...