CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerde tarımsal verimliliğe katkı sunmak amacıyla; TBMM’ye “her köye bir ziraat mühendisi” kanun teklifini verdi. Amaç köylerde tarım faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi, kırsalda tarımsal verimliliğin artırılması ve ülke ekonomisine katkı.
Geçtiğimiz günlerde “Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’da” yapılan değişiklikle, yerleşim olan bölgelerin rezerv alanı olabilmesine yönelik riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilecek. İlgili Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Düzenleme basında; “Afet Riski Altındaki Alanların Ranta Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” olarak yansıdı. Buraya kadar her şey normal. Asıl normal olmayan her konuda “lafımız dinlenmiyor, görüşümüz alınmıyor, yanlıştan dönülmüyor, TBMM’de kanunlar çıkarılıyor, basın negatif ayrımcılık yapıyor” diyen muhalefetin oylamaya katılmayarak kanunun çıkmasına neden olması.
MUHALEFET TOPYEKÜN SINIFTA KALDI
Neden mi?
Eğer muhalefet partileri Kanun çalışmalarına katılsaydı, takip etseydi bi zahmet gidip oy kullansaydı aslında beğenmedikleri kanun kabul edilmeyebilirdi.
Nasıl mı?
Kanun Meclis’te 237’ye 82 oyla kabul edildi.
Katılanları, ret oyu kullananları, katılmayanları tek tek incelersek;
AKP’den 209 evet oyu çıkarken 54 milletvekili oylamaya katılmamış.
MHP’den 28 evet oyu alınırken 22 kişi oy kullanmamış.
Yeniden Refah Partisi’nden 5 kişi, Hüdapar’dan 4 kişi, DSP’den 1 kişi oylamaya katılmamış