ESK yağsız süt tozu satacak! Sanayici sevinirken süt üreticisi kaygılı!

Et ve Süt Kurumu (ESK), 2 kombina merkezinden toplam bin 783 ton yağsız süt tozu satacak. Yağsız süt tozu iç piyasaya satılacak. ESK’nın ihraç kaydı ile yaptırdığı süt tozunun iç piyasaya satılacak olması firmaların lehine bir durum oluştururken, süt fiyatları baskılanacağı için üreticinin aleyhine bir durum oluşturacak.

ESK, yapılacak ihale ile bin 783 ton yağsız süt tozu satacak. Başvurular 20 Kasım’a kadar yapılacak. Süt tozu ihalesi ise 27 Kasım’da gerçekleştirilecek. İhale, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yağsız Süt Tozu Satış Şartnamesi çerçevesinde on-line olarak gerçekleştirilecek.

SÜT SANAYİCİSİNE SÜT TOZU KIYAĞI! 

ESK’nın ürettiği süt tozunu ihraç etmeyip iç piyasaya satılacak olması, süt firmalarına büyük bir ayrıcalık sağlanmış olacak.

SÜT FİRMALARI SÜTÜN BOL OLDUĞU DÖNEMDE ÜRETİCİDEN SÜT ALIMINI DURDURMUŞTU!

Süt firmaları, sütün bol olduğu dönemde süt alımını durdururken, ESK piyasadaki arz fazlasını alarak süt tozu yaptırmıştı. ESK, zamanında üreticiden süt alımını durduran firmalara bugün süt tozunu satarak bu firmaların taşeronluğunu yapmış olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Limon üreticisi mağdur olmasın karar gözden geçirilsin

Ticaret Bakanlığı son dönemde belirli bölgelerde yaşanan soğuk hava...

SETBİR Başkanı Coşkun: Süt ve et hayvancılığı desteklenmeli

Süt ve et hayvancılığın birbirine sıkı sıkıya bağlı sektörler...

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

2024 yılı ikinci dönem hayvancılık destekleme başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan 2024 yılı ikinci...