Şekerde arı vurgunu

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Türkşeker’in söz verdiği şeker bir türlü üreticiye ulaşmıyor.  Yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde bir tutar var. Üreticiler savcılığa şikayetçi oldu ama hiçbir gelişme yok” dedi.

Milyonluk şeker oyunu arıcıyı vurdu. Üretici, indirimli şeker almak için Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Platformu’na (TAHAP) para yatırdı. Aylardır ortada ne şeker ne de para var. İçişleri Bakanlığı da denetlemekle görevli olduğu dernekle ilgili inceleme başlatmadı. TAHAP, çay üreticilerine de gübre yerine ‘mermer tozu’ satmaya çalışmış, durum ortaya çıkınca özür dilemekle yetinmişti.

200 MİLYON LİRA

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen vurgun iddialarını değerlendirerek, “Türkşeker’in söz verdiği şeker bir türlü üreticiye ulaşmıyor.  Yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde bir tutar var. Üreticiler savcılığa şikayetçi oldu ama hiçbir gelişme yok” dedi.

Gecikme kovanları vurdu

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Şeker fiyatlarında yaşanan büyük artış birilerinin iştahını kabarttı. Türkşeker talepleri karşılıyoruz diyor ama, aracı olan TAHAP’tan ses yok. Yeni bir ‘Tosuncuk’ vakası mı yaşanıyor. Arıcılar, mart-nisanda teslim edilmesi gereken şekerin ellerine geçmemesi nedeniyle arılarını besleyemiyor, yüzde 20-25 civarında kovan kaybı var” dedi.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Meteoroloji’den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs hava durumu raporunu paylaştı....

Adana’da zararına hasat başladı, yılın ilk fiyatı belli oldu: Çiftçi perişan oldu!

 Adana'da buğday hasadı başladı. Hasat sezonunun ilk mahsul...

Nilay Küçük: Meriç Nehri’nin kıyısında yemyeşil bir mahalle: Karaağaç

Sonda söyleyeceğimi önce söyleyerek başlayayım; Edirne'de en beğendiğim yer...

Türk tarımı ve hayvancılığı nasıl yok edildi?

Et fiyatlarının artmasıyla ilgili bir soruya ithalat yapacağız param...