Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden çiftçiye müjde çıktı!

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan 11,5 milyar liralık destek ödemesini bu yılın Ekim ayına çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun.

“Kışlık ekimler öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız”

Kabine gündemindeki konulara ilişkin alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yapıldığını, 2024 yılında da bu destekleri verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceklerini söyledi.

2022 yılında ilk defa hububat için mazot ve gübre desteklerinin Kasım ayından itibaren ayni olarak kullanmak üzere çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlandığını, böylece üreticilerin önceden desteklerini kullanma imkânına kavuştuğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda toplam 11,5 milyar liralık desteği çiftçilerimizin istifadesine sunacağız. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Genç girişimci dede toprağında üretime başladı: Kurutulunca kilosu bin TL’ye satılıyor

Mersin Erdemli'de genç girişimci, ebeden dededen kalma ata topraklarını...

1 milyar 962 milyon 46 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 962 milyon...

Sanıldığı gibi değilmiş… Vitamini azalmıyor artıyor!

Meyve, sebze, et... Daha pek çok gıda öğesini taze...

Türkiye ‘La Nina’ etkisine giriyor

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), dünya genelinde hava sıcaklıklarını düşüren...