Soya fasülyesi fiyatlarına kuraklık dopingi

ABD’de soya fasülyesi vadeli fiyatları ülkede kuru ve sıcak hava koşullarının devam edeceği beklentisiyle Chicago Emtia Borsası’nda iki haftanın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Soya fasulyesi vadeli fiyatları ABD’de yaşanan sıcak havanın arzı etkileyebileceği beklentisiyle Chicago Emtia Borsası’nda iki haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Uydu ve görüntüleme şirketi Maxar Technologies’e göre ABD’de batı, orta, güney ortabatı ve Delta bölgelerinde devam eden kuru ve sıcak hava koşulları ve düşen nem seviyeleri nedeniyle mısır ve soya fasülyesi mahsülleri üzerindeki stres artacak.

CHS Hedging Analisti Nick Paumen geçtiği bir bilgi notunda, “Önümüzdeki hafta için gerçekleştirilen sıcak ve kuru hava tahmini ve çok iyi haftalık ihracat satışları soya fasülyesi fiyatlarının destek görmesini sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

Paumen, ABD’de kuraklık altındaki soya fasülyesi alanının geçtiğimiz haftaya göre artarak yüzde 38’den yüzde 43’e yükseldiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...

Ebru Erke: Tütsü, keven, mezla

Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep...